Ülőmunka hátrányai

Az ülőmunka hátrányai rengeteg embert érintenek

Manapság nagyon sokan dolgoznak nagy irodaházakban, ahol legalább nyolc órán keresztül a monitort bámulva ülve dolgoznak. Kényelmesnek tűnhet, azonban az ülőmunkát végzők pontosan tudják, hogy mennyi negatív hatása lehet a több órás egy helyben való ülésnek.

Ülőmunka hátrányai számtalan módon megnyilvánulnak. Ilyen például a magas vérnyomás, szív- és érrendszeri megbetegedések, mozgásszervi betegségek, elhízás, visszér, depresszió, vesebetegségek és még hosszasan lehet sorolni mennyi káros hatása van az állandó ülésnek. Az ülés, különösen a rossz testtartás elképesztően nagy terhet ró a gerincoszlopra. Például idővel gerincferdüléssel vagy a csigolyák degeneratív elváltozásával kell szembenézni. Ennek elkerülése érdekében érdemes ellensúlyozni az ülőéletmód hatásait, méghozzá rendszeres mozgással. Sokan a munkaidőn kívül is sokat ülnek, például egy hosszú munkanapot követően a tv-t bámulva a kanapén. Ehelyett érdemes inkább sportolni, legalább heti két-három alkalommal. Ennek köszönhetően sokat lehet tenni a gerinc egészsége érdekében.

A munka során is nagyon fontos a gyakori testhelyzetváltás. Az ebédszünetekben érdemes felállni és egy kicsit nyújtózkodni, sétálni. Minden apró mozgás sokat segíthet. Például a lift használata helyett a lépcsőzés is nagyon sokat segíthet. Az egész napos ülés egyáltalán nem tesz jót az egészségnek. Habár ez elmondható az állómunkáról is. A Dolixir az álló- és az ülőmunkát végzők számára is nagyon hasznos lehet, ezért érdemes kipróbálni. Ez a készítmény kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, mint például a vadgesztenye, rozmaring, kamilla, hegyi árnika, eukaliptusz, kollagén és MSM. A Dolixir rövid időn belül enyhíti a hát- és derékfájást, így újra önfeledten mozoghat!