Kutya biléta

A kutya biléta hatalmas segítség lehet baj esetén

Négylábú barátaink szeretete semmihez sem hasonlítható és gazdiként hamar rádöbbenünk, hogy semmi sem fontosabb házi kedvencünk számára, mint hogy a lehető legtöbb időt a közelünkben tölthesse. Ennek ellenére időnként az ebek hajlamosak meglépni egy kis kalandra, ezzel komoly riadalmat okozva. Ám kellő felkészültséggel, elejét vehetjük a nagyobb problémáknak.

Egy kutya biléta segítségével ugyanis megkönnyíthetjük a megtaláló dolgát. Noha már jó ideje kötelező – lenne – a bőr alá ültethető chip a házi kedvencek esetében, sajnos ez még mindig gyakorta elmarad, ám ha rendelkezik is az eb ilyennel, annak leolvasása sokszor még így is kihívást jelenthet. Tudniillik ez csak a megfelelő műszer alkalmazásával lehetséges, a folyamatnak pedig nem csak az állat befogása, de az állatorvoshoz történő elszállítása is követelménye. Egy kutya biléta ezzel szemben sokkal egyszerűbben működik. A kisméretű fém táblácska nem igényel sem különleges bánásmódot, sem karbantartást és vész esetén akár méterekről is leolvasható.

Ennek köszönhetően a kutya biléta segítségével jelentősen leegyszerűsíthető a gazdi felkutatása, ami bizony szökés esetében kardinális jelentőséggel bírhat. Ahhoz azonban, hogy a lehető legeredményesebben működhessen ez az eszköz, körültekintőnek kell lennünk mind a megválasztásakor, mind pedig a felirat elkészítésénél. Előbbi kapcsán arra érdemes kiemelt hangsúlyt fektetnünk, hogy a kutya biléta kellően nagy mérettel rendelkezzen és a színe kontrasztban legyen az állat bundájával. Így azonnal észrevehető és a nagy sietségben sem siklik el felette a megtaláló. Az állat vérmérsékletétől függően a kutya biléta feliratát is szerencsés a lehető legnagyobbra tervezni. Így ugyanis akár méterekről is leolvasható, ami nagy könnyebbség, főleg ha az eb nem engedi magát megfogni, esetleg félelmében támadna.