Madárriasztó

Milyen lehetőségek vannak, ha madárriasztóról van szó?

A madarak csodálatos élőlények, melyek csicsergését nagyon kellemes hallgatni. Különösen a hosszú tél után, amikor beköszöntenek a tavasz első napsugarai. Viszont, amennyire kedves élőlények, annyi problémát képesek okozni bizonyos részeken, például a bélsárral vagy az elhullajtott tollakkal.

Madárriasztó lehet a legjobb opció, abban az esetben, ha az elhullott madarak, tollak és bélsár állandó problémát jelent. Ha elege van a folyamatos takarításból és aggódik a madarak által hordozott betegségek miatt, akkor azt javasoljuk, hogy szerezzen be egy madárriasztót. Ma már többféle típus közül van lehetőség választani. Az egyik nagyon hatékony típus az elektromos madárriasztó. A lakossági használatra szánt típusok körülbelül 40-700 négyzetméteres területen nyújtanak védelmet. Az ipari célra kifejlesztett típusok ennél sokkal nagyobb, körülbelül ötezer négyzetméteres részen riasztják el a madarakat. Ha több hektáros területről van szó, akkor több madárriasztó kihelyezése jelentheti a megoldást. Ezek a madárriasztók hanggal, ultrahanggal, esetleg villanó fénnyel működnek.

Az elektromos madárriasztók mellett a fizikai akadályok, mint például a madárriasztó tüske jelentheti a megoldást. Ezeket műanyag és acél kivitelben is meg tudja vásárolni. Csavarozás és ragasztás által is rögzíteni lehet őket az adott felülethez, mint például a terasz korlátja, háztető vagy a párkány. Nem kell aggódni a minőség miatt, hiszen ezek a termékek időjárás állók. Viszont, ha komplex megoldásra vágyik vagy biztosra akar menni, akkor egy élethű mű ragadozó madarat is célszerű beszerezni, amelyet meglátva a madarak megriadnak és gyorsan odébb állnak, pontosabban repülnek. Ezeket a kiváló eszközöket mind be tudja szerezni a sunikft.hu webáruház kínálatában!