Szorongás ellen

Van megoldás szorongás ellen!

A szorongás alapvetően egy teljesen normális testi reakció, melyet akkor produkálunk, ha valamilyen fenyegető helyzetben érezzük magunkat, úgy véljük, hogy veszélyben vagyunk. A szorongás számos testi és lelki tünetegyüttesben nyilvánul meg. Idővel pedig olyan szorongásos zavarok alakulhatnak ki, mint a pánikrohamok, szociális fóbia vagy az obszesszív-kompulzív zavar.

Szorongás ellen az első lépés kideríteni, hogy pontosan mi okozza a problémát. Ha testi és lelki tünetek is jelentkeznek, akkor különösen komoly a helyzet, így szakember bevonására is szükség lehet. A szorongás számos élethelyzetben jelentkezhet, például állásinterjú vagy vizsga előtt vagy bármely lelkileg megterhelő életesemény kapcsán. Súlyos esetben a szorongás kezelése terápia és gyógyszeres kezelés által valósul meg. Mindemellett, illetve kevésbé súlyos esetekben különféle szorongás csökkentő tevékenységeket és technikákat is érdemes alkalmazni. Az alkohol és a koffein fogyasztás növeli a kortizol szintet, így még inkább szoronghatunk, ezért érdemes ezekhez csak ritkán nyúlni. A rendszeres mozgás sokat segíthet a stressz levezetésében.

Ugyanakkor nem csak a sportra kell koncentrálni, hanem az elegendő mennyiségű, lehetőleg nyolcórás alvásra is. Ha csak nehezen tudunk elaludni, akkor érdemes néhány tanácsot megfogadni. Lefekvés előtt lehetőség szerint kerüljük az elektromos eszközök használatát és ne közvetlenül alvás előtt vacsorázzunk. A legjobb, ha mindennap körülbelül azonos időben kelünk és fekszünk. Ezenkívül a vitaminpótlás is sokat segíthet, méghozzá liposzómás vitamin készítmény formájában. A gyógynövények, illetve a belőlük készült tea is enyhíti a stresszt. Bővebb információkért látogasson el a supremepharmatech.hu weboldalra!