Smoothi recept

Smoothie receptek és hasznos tippek

Egyre többen ébrednek rá arra, hogy mennyire fontos az egészséges életmód, melynek részeként elegendő gyümölcsöt és zöldséget kell fogyasztani. A megfelelő tápanyag bevitel viszont gyakran nem egyszerű pusztán gyümölcs vagy zöldség fogyasztás által.

Smoothie receptek nem csak a kellő tápanyag bevitelben segíthetnek, hanem akár az édesség iránti vágyat is segíthetnek leküzdeni. A smoothie-t nagyon sokan összekeverik a turmixokkal, holott a kettő nem azonos. Utóbbiba általában kerül valamilyen állati vagy növényi eredetű tejtermék is. A smoothie viszont csak növényi alapanyagokból áll, így a vegánok is előszeretettel fogyasztják. A gyümölcsök és zöldségek miatt a smoothie igazi vitaminbomba, mely segít feltölteni a tápanyag raktárakat, de akár egy megfázás esetén is segíthet előbb kilábalni a betegségből. További előny, hogy egy kellemes, frissítő smoothie elkészítése mindössze pár percet vesz igénybe. Az adott zöldségeket és gyümölcsöket be kell dobálnod a turmixba vagy smoothie készítő gépbe és a gomb megnyomása után már el is készül. Az, hogy a végeredmény mennyire lesz folyós vagy sűrű, attól függ, hogy mennyi folyadékot adsz hozzá.

Ha egy igazán tápláló, egészséges zöld smoothie-t szeretnél elkészíteni, akkor szükséged lesz egy csésze ananászra és spenótra, egy darab zellerszálra, körülbelül másfél deciliter vízre vagy narancslére és egy evőkanál chia magra, hogy a smoothie még egészségesebb legyen. miután mindent előkészítettél, dobáld be a hozzávalókat a gépbe és turmixold készre. Ha egy zöldséges alternatívára vágysz, akkor elkészítheted egy alma, egy fej cékla és egy maroknyi fodros kelkáposzta alkalmazásával is. A végén egy pohár kókusztejet vagy más növényi tejet adj a hozzávalókhoz. A további recepteket a kozertplusz.hu weboldalon találod meg!