Szegélyléc

Csak a megfelelő típusú szegélyléc használatával érhető el a kívánt eredmény

Legyen szó komplett kivitelezésekről, bel-, avagy kültéri munkálatokról, az élek kiképzése kardinális pontnak tekinthető. Szerencsére napjainkban már olyan kiegészítők is beszerezhetők, amikkel ez a folyamat sokkal gyorsabban és precízebben elvégezhető, mint ahogy az évtizedekkel ezelőtt volt lehetséges. Ehhez azonban elengedhetetlen megvizsgálnunk minden lényeges szempontot, mielőtt még a vásárlás mellett döntenénk.

Elsőre ugyanis talán nem gondolnánk, ám a szegélyléc választék ma már meglehetősen széles. Függően attól, pontosan milyen célra is alkalmaznánk ezt a komponenst, elérhetők különböző szálhosszúságú, anyagú és felfogatású modellek. Mindenekelőtt tehát azt kell néznünk, milyen felhasználási területre történik a szegélyléc beszerzése. Míg ugyanis például felújítások során a falak élképzésére bőven elegendő egy műanyagból készült változat, addig a betonelemek előregyártásánál a lehető legmasszívabb alternatíva mellett kell letenni a voksunkat. Tudniillik az anyaghasználat nagyban befolyásolja szegélyléc újrafelhasználhatóságát.

A fém modellek rendkívül időtállók, így akár olyan helyeken is beépíthetők, ahol fokozott terhelésnek lesznek kitéve. Amennyiben ez kültéren történik, ügyeljünk arra, hogy olyan szegélyléc kerüljön telepítésre, amit már gyárilag elláttak megfelelő védőréteggel. Ez ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy évek múltán se károsodjon a kiegészítő szerkezete. Fektessünk kiemelt hangsúlyt a szegélyléc rögzítési módjára is. Ebből is többfajta érhető el a piacon és a kivitelezés időigényét alapvetően befolyásolja, végül melyik mellett határozunk. Arról sem szabad megfeledkeznünk, miszerint a műanyag sokkal könnyebben vágható, gyakorta ez is hatalmas előnyt jelenthet. Amennyiben nem vagyunk biztosak a dolgunkban, úgy kérjük ki egy tapasztalt szakember véleményét, még mielőtt leadnánk rendelésünket.