Ajándék kollégának

Nem az értékén múlik, mennyire lesz sikeres a búcsúajándék kollégának

Bárkiről is legyen szó, amikor ajándékot vásárolunk valaki számára, akkor hajlamosak vagyunk elkövetni azt a hibát, hogy úgy gondoljuk, csak akkor okozhatunk maradandó emlékeket, ha a választott meglepetés sokba került. Ez azonban korántsem igaz és még akkor is vehetünk pénztárcakímélő áron szuvenírt, amikor egy távozó munkatársunkat ünnepeljük.

Egy igazán kifogástalan búcsúajándék kollégának ugyanis épp attól arat majd elsöprő sikert, hogy szívhez szóló és örök emléket jelent az érintett számára. Ez egyben azt is jelenti, miszerint érdemes nagyon körültekintő módon eljárnunk a beszerzésnél és úgy válasszuk meg a meglepetést, hogy az mindenképpen tükrözze a kapcsolat mélységét. Tudniillik szerencsésebb esetben egy munkatárs elvesztése egyben egy barát távozását is jelenti, ezt pedig bizony időnként embert próbáló feladat feldolgozni. Így aztán kardinális jelentősége van annak, milyen a búcsúajándék kollégának, hiszen ez tulajdonképpen egy végső gesztus a részünkről. A jó hír, hogy megfelelő tervezéssel szinte biztosan megtaláljuk a tökéletes szuvenírt.

Elsőként azt kell eldöntenünk, hogy valamilyen speciális búcsúajándék kollégának az, amit adni szeretnénk, vagy maradunk inkább a jól bevált megoldások valamelyikénél. Ez utóbbival szinte biztosan nem lövünk mellé, hiszen olyan klasszikus szuvenírek tartoznak ebbe a kategóriába, mint amilyen a karóra, a tollkészlet, vagy épp a kristálypohár. Ezek mindegyike használati tárgy, azaz szinte biztosan nem fogják egy polc hátsó felén, vagy a fiók mélyén végezni, ráadásul egy ilyen búcsúajándék kollégának gravíroztatható is, azaz rendkívül gyorsan és egyszerűen varázsolható egyedivé. Ugyanakkor, ha az ünnepeltnek van valamilyen hobbija, vagy épp rajong valamiért, akkor sokkal könnyebben választható ki az a búcsúajándék kollégának, amivel hatalmas sikert arathatunk.