Hajszárító

Mit kell tudni a hajszárító helyes használatáról?

Hiába szerzed be a legprofibb, legminőségibb hajszárítót, ha magáról a hajszárítás folyamatáról nem sok ismereted van. Ugyanis ennek a folyamatnak is megvannak a titkai, helyes kivitelezése. Ha fontos neked a hajad állapota és egészsége, akkor nem árt tisztában lenni néhány alapvető dologgal.

Hajszárító használata rendkívül egyszerűnek tűnhet, azonban ez nem egészen így van. A fodrász szalonokban a szakemberek látszólag rendkívül egyszerűen szárítják és formázzák a hajat. Rövid időn belül pedig láthatóvá válik a tökéletes végeredmény. Habár biztosan nem egy-két nap alatt sajátítjuk el a fodrász szakma csínját-bínját, azonban egy kis gyakorlással sokkal hatékonyabbak lehetünk, ami a frizuránkon is meglátszódhat. Mielőtt még forró levegővel nekiesnénk a hajunknak, nem árt előtte törölközővel alaposan áttörölni, hogy egyszerűbb dolgunk legyen. Egyben is lehet szárítani a hajat, de némileg könnyebb lesz a dolgunk, ha szétosztjuk a tincseket és egyszerre egy-egy résszel foglalkozunk. Sokan azért döntenek a hajszárítás mellett, mert gyorsan akarnak végezni. Ebben van is némi ráció, azonban, ha túl közel tartjuk az eszközt a hajunkhoz, akkor könnyen árthatunk a hajszálaknak, mert a nagy meleg hatására kiszáradnak és könnyebben töredeznek.

Ebből nagyon jól látszik, hogy semmi értelme közel tartania hajunkhoz, mert csak ártunk vele, de nem leszünk gyorsabban készen a folyamattal. Alapvetően hasznos a haj megszárítása, hiszen nedves állapotban meglehetősen sérülékeny, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy a túl gyakori hajszárítás sem túl előnyös. Különösen, ha rosszul végezzük. Éppen ezért nem árt, ha olykor megtámogatjuk a hajszálak egészségét némi tápláló hajpakolás alkalmazásával. Ha szeretnénk alaposak lenni, akkor nem árt beletúrni a hajba, hogy ellenőrizzük, valóban száraz-e a hajunk.