Laminált padló

Miért előnyösebb a laminált padló, mint a hagyományos fa padló?

Építkezés vagy felújítás esetén előbb vagy utóbb a padló kérdése is terítékre kerül. Nem könnyű kiválasztani a megfelelő típust, melyet a széleskörű kínálat sem feltétlenül könnyít meg. Ha a famintázat szerelmese vagy, akkor két opció közül választhatsz, mely a hagyományos fapadló vagy a laminált padló.

Laminált padló ideális választás mindazoknak, akik szeretnének fa mintázatú padlót, azonban mindezt elérhető áron. A hagyományos fapadló habár szép, azonban meglehetősen sok időt és energiát igényel karbantartása, valamint költséges alternatíva. Ez viszont nem azt jelenti, hogy a természetes fa esztétikus mintázatáról le kellene mondani. A laminált padlók széles választékban érhetők el a legkülönfélébb mintázatban. Sokan úgy vélik, hogy ezek a padlók nem bizonyulnak jó választásnak, azonban ez egyáltalán nem igaz. Sőt, épp ellenkezőleg, a laminált padlónak nagyon sok előnye van. Például extra tartós, méghozzá olyannyira, hogy a hagyományos fa padlónál is tartósabb. Ráadásul nagy előny, hogy nem kell lakkozni, csiszolni, tehát különféle karbantartási munkálatokat végezni rajta. Egy kis odafigyeléssel a laminált padló akár tízé-tizenöt év múlva is igazán szép marad.

Mindössze egy kis tisztításra van szükség, ha a padló már nagyon piszkos. Csak arra kell ügyelni, hogy a padlót ne érjék erős vegyszerek a takarítás során, mivel azok kárt tehetnek a legfelső műgyanta rétegben. További előny az egyszerű lerakás. Nagyon gyorsan megy és akár egy ügyeskezű családtag is képes elvégezni a munkát. Az összepattintható formula nagyon hasznos és megkönnyíti a munkát. A sokféle stílusnak köszönhetően a szoba olyan stílusú lehet, amilyet megálmodtál. Ha szeretnél minőségi laminált padlót vásárolni, akkor érdemes a domexszonyeg.hu webáruházban körülnézned!