Folyékony kollagén

Miért érdemes folyékony formában kollagént vásárolni?

A kollagén az elmúlt években mondhatni reflektorfénybe került. A kozmetikai iparban számos terméket azzal reklámoznak, hogy magas kollagén tartalommal rendelkezik és ez mennyire jó az egészségnek és a szépségnek. Gumicukrok, kapszulák, krémek, italok. Viszont ezek nem mindegyike tartalmaz számottevő kollagént.

Folyékony kollagén alkalmazása mindenképp előnyös, még pedig természetes összetevőkkel. Ma már számos terméket hirdetnek úgy, hogy tartalmaz kollagént, azonban ez sajnos sok esetben csak elenyésző mennyiség. Éppen ezért, aki szeretne kollagén tartalmú készítményt vásárolni, annak egyáltalán nincs könnyű dolga. Ráadásul több kutatási eredmény is rávilágított, hogy a helyileg bevitt kollagén gyakorlatilag pénzkidobás, ugyanis szinte semennyire nem képes hasznosulni. Éppen ezért a porokat és kapszulákat érdemes preferálni, viszont a legjobb döntés kétségkívül a folyékony kollagén. Különösen a természetesen összetevőket tartalmazó típusok, melyek kollagén peptideket is tartalmaznak. A kollagén az egyik legfontosabb fehérje a szervezetben, mely a test szinte minden részén jelen van. A szervezet maga is képes folyékony kollagént előállítani, azonban az életkor előrehaladtával egyre kevésbé.

Ahogy csökken a szervezet kollagén termelő képessége, a bőr kezdi elveszíteni rugalmasságát, így megjelennek az első ráncok, melyek idővel egyre mélyebbé válnak. Emellett a körmök is gyengülnek, repedezni kezdenek, a haj elvékonyodik. A kollagén hiánya a szem gyengüléséhez vezet, így különféle szembetegségek alakulhatnak ki. Továbbá az ízületek, ínak és ínszalagok veszítenek rugalmasságukból, mely különféle mozgásszervi problémákhoz vezethet. A minőségi kollagén pótlás tehát nagyon fontos, lehetőleg folyékony formában.