Kutyaiskola

Kutyaiskola nélkül szinte lehetetlen jól szocializált, engedelmes kutyát nevelni!

Amint egy kutya belép gazdija életébe, igényli a törődést, a szeretet, az állandó foglalkozást, csak úgy, mint egy ember. Ez esetben nem számít, hogy az eb kölyök, felnőtt, mentett vagy egy neves kennelből érkezik. Ami lényeges, az az, hogy a gazdi felelősséggel van iránta.

A kutyaiskola pedig szerves részész képezi a felelősségteljes kutyatartásnak. Minden ebnek szüksége van arra, hogy naponta le legyen fárasztva fizikailag és mentálisan egyaránt. Míg előbbire a sportok, a túrák alkalmasak, utóbbira a különböző trükkök és a fontos parancsok tanulása lehet a megoldás. Egy kutyaiskolában mindkét feltétel adott. A gazdi támpontokat kaphat, szakértői segítséget, hogy a hét többi napján mit és legfőképpen hogyan gyakoroljon a négylábúval, annak érdekében, hogy minden érintett profitáljon belőle.

A kutyaiskola oktatói segítenek elsajátítani az alapokat, mint a behívás, a kényelmes pórázon sétáltatás, és az alap parancsokat is segítenek betanítani a kutyusoknak. A budapesti Akela Kutyaiskola több tanfolyamot is indít, melyekre örömmel várják a lelkes jelentkezőket. A tananyag attól függ, hogy a tanfolyam kezdő, alap, középhaladó vagy haladó. Amennyiben a gazdi bizonytalan, a kutyaiskola segít egy előzetes felmérés alapján eldönteni, mely csoportba kellene jelentkeznie. A kutyaiskola szabályzata minden résztvevőre vonatkozik, ennek betartása kötelező. A szabályzatba tartozik például, hogy az ebek életkoruknak megfelelő oltásokkal rendelkezzenek, ezt gazdáiknak oltási könyvvel kell tudniuk alátámasztani, továbbá a kutyaiskola által javasolt felszerelések megléte is követelmény. Ezekről bárki tájékozódhat az akelakutyaiskola.hu weboldalon, ahol a jelentkezéshez szükséges adatok is elérhetők. Vegyék fel velük a kapcsolatot mielőbb, hogy az ebeknek is álom lehessen a kutyaélet!