A kert szépségének egyik titka, a geotextília

Az esztétikus kert, gazdag veteményessel sokak álma. Szerencsére ezt egyáltalán nem nehéz megvalósítani, csak tudni kell mik azok az eszközök, anyagok, melyek ebben nagy segítséget jelentenek. A geotextília számos előnnyel rendelkezik, amiket érdemes ismerni.

Geotextília egy olyan textilanyag, mely tökéletesen alkalmas a talaj jellemzőinek javítására. Szintetikus, áteresztő tulajdonságokkal rendelkezik, aminek köszönhetően képes elvezetni, szűrni, elvezetni, védeni és megerősíteni. A kertben nagy hasznát lehet venni, ugyanakkor infrastrukturális munkák esetében is nagyon hasznos. Például jól alkalmazható hulladéklerakók, kikötők, vízelvezető rendszerek és utak esetében. Polipropilénből vagy poliészterből épül fel. Elkészítési módok alapján háromféle kategóriába lehet sorolni. A sunikft.hu webáruházban is lehet geotextíliát kapni, még pedig nem-szőtt-tűnemezelt típusúakat. Tekercses formában kapható, illetve magánszemélyek kisebb csomagban is meg tudják vásárolni. A kertben igazán hasznos, jól alkalmazható, de nem csupán a termőtalajon, hanem akár a kerti tavak szigetelésének növeléséhez is.

Ha a kerti tóhoz szeretné felhasználni, akkor a fólia alá szükséges helyezni, mivel így nem kell attól tartani, hogy a talajban lévő törmelék és kövek nem ártanak a fóliának. A geotextília segítségével a gyomosodás is visszaszorítható, mivel a letakart területen a napfény életet adó hatása kevésbé érvényesül, tehát a gyom nagy része nem kel ki és nem fejlődik. Ezenkívül a talaj vízelvezetése is elősegíthető. A téli fagyok idején is hasznos a geotextília, mivel így a talajhő megtartható és elkerülhető a fagy okozta károk. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba, ahol megtekintheti a kínálatot!