Komposztáló

Komposztálók a sunikft.hu webáruházban!

Hazánkban egyre többen látják meg a komposztálásban rejlő lehetőségeket, különösen, mióta égetési tilalmat vezetnek be országszerte, például a főváros környező településein. Ráadásul a komposztálással a környezetért is tehet, hiszen így csökkenteni lehet a hulladék mennyiségét.

Komposztáló használatával a háztartási hulladék mennyiségének akár egy harmada felhasználható. A kerti és konyhai hulladékból kiváló komposzt készíthető, melyet aztán fel lehet használni a termőföld táplálására. Természetesen nem mindegy, hogy milyen hulladék kerül a komposztra, hiszen a PET palack vagy a tejesüveg nem alkalmas a komposztálásra, viszont a teafű, kávézacc, lehullott, rohadt gyümölcsök, lenyírt fű és elhervadt virágok gond nélkül a komposztálóba helyezhetők. A sunikft.hu webáruház kínálatában elérhető komposztálók egytől-egyig újrahasznosított műanyagból készültek. Az Eco-Master a legkisebb típus, mely fekete színben kapható és háromszáz literes kapacitással rendelkezik. A hulladékot két nagy töltőnyíláson keresztül lehet behelyezni és az alsó nyitható részen lehet eltávolítani a komposztot.

Ha nagyobb méretű komposztálót szeretne vásárolni, akkor érdemes az Eco-King vagy a Thermo-King típust választani. Mindhárom típusú komposztálót egyszerűen össze lehet szerelni, nincs szükség szerszámok használatára. Utóbbi két típushoz minőségi műanyagból készült talajrács is beszerezhető, mely segíti a komposzt erjesztést, valamint a rágcsálókat is távol tartja. A másik fontos dolog, hogy nem szabad a komposztálót teljesen tele tölteni. A legfontosabb, hogy csak zöldhulladék és szerves anyagok kerülhetnek a komposztálóba. Ha szeretné megtekinteni a kínálatot, akkor látogasson el a sunikft.hu webáruházba és tájékozódjon!