PVC tetőszigetelés

A PVC tetőszigetelés tartós védelmet biztosít

Amennyiben otthonunk sík tetővel rendelkezik, rendkívül lényeges észben tartanunk, hogy a rendszeres állapotfelmérések során egész más szempontokat kell előtérbe helyezni, mint a hagyományos, magastetős kialakítás esetén. Tudniillik az ingatlan védelméről itt nem cserepek, vagy döntött lemezek gondoskodnak, így a tökéletes vízzárás kardinális jelentőséggel bír.

Szerencsére a napjainkban használatos PVC tetőszigetelés egy rendkívül tartós megoldásnak tekinthető, ráadásul a technológia folyamatosan fejlődik, így egyre időtállóbb alapanyagok kerülnek forgalomba. Sok esetben azonban még mindig az eredetileg felkerült bitumenes lemezek látják el ezt a feladatot, ami bizony rengeteg kockázatot rejt magában. Ez az anyag annak idején okkal volt népszerű, hiszen költséghatékonysága mellett alkalmazása nem igényelt különösebb szerszámozottságot, illetve szakértelmet. Ám a folyamatos igénybevétel és a gyakori magas hőmérséklet hatására a bitumen megrepedezik, ami végül beázásokhoz és állagromláshoz vezet. A PVC tetőszigetelés segítségével azonban ezt a problémát könnyedén lehet orvosolni.

Ráadásul a mai, modern alapanyagoknak köszönhetően a munkálatok sem jelentenek különösebb kellemetlenségeket, hiszen gyorsan és bontás nélkül elvégezhető a feladat. A PVC tetőszigetelés felhelyezését megelőzően mindenképpen szükséges egy állapotfelmérés, ám az esetek túlnyomó részében a bitumenes lemezek eltávolítása elhagyható. Mivel egy speciális elválasztó réteg közbeiktatásával a PVC tetőszigetelés ennek a régi megoldásnak a tetejére kerül, a felszedés elkerülhető, ami mind a költségek, mind pedig a ráfordított idő szempontjából remek hír. Természetesen a kivitelezés komoly szakértelmet és nagyfokú precizitást igényel, ezért minden esetben bízzuk azt tapasztalt, hozzáértő csapatra, így garantálva a hossz távú eredményességet.