Gabonatároló sátor

Mire figyeljünk a gabona tároló megválasztásánál?

Ipartelepek, mezőgazdasági cégek, valamint az állattartó üzemek kapcsán mindig kardinális kérdést jelent a raktározás kérdése, hiszen nem csak az optimalizáció múlhat ezen, hanem akár a termény, vagy épp a jószágok állapota. A hagyományos épületek alkalmazása ugyan még mindig rendkívül elterjedt, ám bizonyos esetekben léteznek sokkal hatékonyabb megoldások.

Ilyen például a mobil gabona tároló. Legyen szó vetőmag kihelyezéséről, vagy épp a termények betakarításáról, mindkét esetre egyaránt jellemző, miszerint rövid idő alatt kell, precízen megszervezett folyamatokat végrehajtani. Ennek megfelelően az időtényező ilyenkor óriási szerepet kap, így döntő befolyással bír, milyen távokat kell megtenni a munkagépekkel. Téglaépületek raktárként való alkalmazásánál ezek teljes mértékben adottak, ez pedig időnként komoly dilemmát jelenthet. Egy költöztethető gabona tároló ugyanakkor rugalmasan használható és mindig ott telepíthető, ahol épp a munkavégzés folyik. Ez pedig roppant költséghatékonnyá teszi használatát.

Ugyanakkor egy ilyen gabona tároló esetében is körültekintő módon kell eljárnunk a beszerzés során. Egyfelől érdemes precízen kikalkulálnunk a szükséges méretet. Ugyan ezeknek az innovatív megoldásoknak az egyik legnagyobb előnye, hogy akár utólag is bővíthetők, optimálisabb előre gondolkodnunk. Szintén elengedhetetlen, hogy a lehető legjobb minőségű mobil gabona tároló mellett tegyük le a voksunkat. Hosszú távon ugyanis döntő befolyással bír az időtállóság, erre pedig a horganyzott acél vázszerkezet és PVC bevonattal ellátott poliészter ponyva tartóssága jelent garanciát. A döntésünket követően már egyszerű dolgunk lesz, hiszen a gabona tároló gyakorlatilag bármilyen felületen, 1-2 nap alatt felállítható, ehhez pedig még csak különösebb munkagépekre sem lesz szükségünk.