Búvárkodás Egyiptomban

Mikor és hol érdemes búvárkodni Egyiptomban?

Egyiptom csodás ország, ahová egyszer az életben mindenképp érdemes eljutni. Az ország elképesztő természeti kincsekkel, történelmi ereklyékkel, ínyenc gasztronómiával, valamint színes, kulturális élettel rendelkezik. Egyiptom története egyidős az emberi civilizációval, így rendkívül érdekes országról van szó. Ráadásul itt a búvárkodásra is van lehetőséged.

Egyiptom búvárkodás szempontból mindenképp jó döntés kezdőknek és haladóknak egyaránt. A búvárkodás egyre több ember figyelmét kelti fel. Márpedig hol máshol lenne jó búvárkodni, ha nem a világ egyik legkülönlegesebb országában, ahol számos program lehetőség áll rendelkezésre. A búvárkodás történhet szabadmerüléssel, de akár légzőkészülék segítségével is. Utóbbi esetében mindenképp oktató segítségére lesz szükség. Viszont a mindkét esetben szükség lehet némi alaptudás elsajátítására, illetve fontos, hogy csak a kijelölt részeken búvárkodj és hallgass a helyi jó tanácsokra. Leginkább március és november között érdemes búvárkodnod Egyiptomban, ekkor ugyanis tökéletes a vízhőmérséklet és a szél is enyhe.

A Vörös-tenger közepén található két sziget, melyek a kis Brother és a nagy Brother elnevezéssel rendelkeznek. Ezek partjainál egy régi katonai hajóroncs felfedezésére van lehetőség. A sziget nyugati oldalára is látogass el, ugyanis rengeteg hal él itt, így érdemes megtekinteni őket. A Satayah-lagúna szintén kihagyhatatlan merülő helyszín, ugyanis több száz palackorrú delfin él itt. A színes korallok között nagyon sok tonhal, teknős és makréla található. Ha gyakorlott búvár vagy, akkor érdemes ellátogatni a Tirán-szigetekhez is, melynek partjainál elképesztő korall erdőt fedezhetsz fel. Bővebb információkért látogass el az axa-assistance.hu weboldalra!