Olcsó heti menü ötletek

Olcsó heti menü ötletek, ha tanácstalan vagy mit főzz

A legtöbb háziasszony számára komoly fejtörést jelent, hogy napról-napra mi kerüljön az asztalra. A családtagok általában mindegy választ adnak a kérdésre, mely egyáltalán nem segít. Ha a cél, hogy olcsó, de laktató ételeket tégy az asztalra, akkor érdemes előre tervezni.

Olcsó heti menü ötletek kapcsán nagyon sok hasznos ötletet találsz online. Ugyanakkor nem elég online nézelődni, következetesnek is kell lenni. Az árral való sodródás egyáltalán nem kifizetődő, ez alatt pedig azt értjük, hogy nem tervezed meg, hogy mikor mit fogsz készíteni és enni, hanem lesz, ami lesz alapon gondolkodsz. Általában ilyenkor kell valami gyorsan éhségcsillapításra, így előkerül a telefon és már rendelheted is a gyorskaját, ami jellemzően se nem egészséges, se nem olcsó. Célszerű hétvégén leülni egy jegyzetfüzettel és megtervezni, hogy a következő héten melyik nap milyen ételt fogsz készíteni. Így nem kell idegeskedned és azon törnöd a fejed, hogy mit készíts és hogyan szerezd be az alapanyagokat. Ha ez számodra túl sok energiával jár, nem szeretnéd ennyire ötötté tenni a hetet és az étkezéseket, akkor nem kell a napokhoz ételeket társítani, hanem akár gyűjtheted az ötleteket egy nagy csokorba is, így lesz miből válogatni.

A reggelit semmi esetre se hagyd ki, még akkor se, ha nagy rohanásban vagy. A drága és egészségtelen péksütemények helyett érdemes magadnak elkészítened a reggelid. A bundáskenyér, tojásrántotta és a zabkása nem hiába népszerű opciók, hiszen nem csak olcsók, de finomak is. Lecsó, rántott hús, mákos tészta, csak néhány példa, melyek pár hozzávalóból elkészíthetők és egyáltalán nem drágák. Vannak, akik, vacsorára is ugyanazt fogyasztják, mint ebédre, de ha ehhez nincs kedved, akkor a sült virsli vagy a melegszendvics is tökéletes választás, hiszen gyorsan elkészíthetők és filléres alternatívának számítanak.