Zsalu távtartó

Miért elengedhetetlen a zsalu távtartó?

Noha elsőre talán nem is gondolnánk, ám a tökéletes betonelemek létrehozásához a zsaluzás a legtöbbször elengedhetetlen. Ez a művelet alapvetően nem egy bonyolult folyamat, azonban épp ebben rejlik a legfőbb buktatója. Tudniillik arra a néhány szempontra, ami a hibátlan végeredményhez létfontosságú, kiemelten nagy figyelmet kell fordítanunk.

Ilyen például a zsalu távtartó kérdése is. Ma már jó néhány megoldás elérhető és megvásárolható, ugyanakkor különböző kivitelezéseknél más és más modellt szerencsés bevetnünk. Mielőtt azonban napirendre kerülne a zsalu távtartó beszerzése, feltétlen érdemes egy nagyon alapos tervet készítenünk a beton kiöntésének kapcsán. Ennek a folyamatnak az első lépése, hogy precíz méréseket végzünk, hiszen a pontosság itt elengedhetetlen alapkövetelmény. A munka volumenétől függően kell ezt követően megválasztanunk a támasztékként használt anyagot. Ez lehet fa, de komolyabb projektek kapcsán alumínium, vagy valamilyen speciális anyag is. Ezután érünk el arra a pontra, ahol már a szerkezet összeállítása a cél.

Roppant fontos szem előtt tartanunk, hogy ennek könnyen beállíthatónak és rendkívül stabilnak kell lennie. Ugyan a beton hamar megköt, azaz kifejezetten nagy nyomást csak aránylag rövid ideig kell kibírnia az egységnek, ám abban a pár órában az egyáltalán nem mozdulhat el. Ezért az optimális zsalu távtartó beszerzése döntő befolyással bírhat. Ugyancsak kardinális kérdés, hogy a szerkezet összeállításakor megfelelő mennyiségű rést hagytunk-e, amin keresztül a felesleges víz távozni tud. A rögzítések esetében is szerencsés inkább túlbiztosítani, hiszen így garantáltan nem nyomja majd szét a beton a konstrukciót. Emellett pedig már csak azt kell szem előtt tartanunk, miszerint a zsalu távtartó kiválasztásánál mindig az aktuális igények szerint döntsünk.