Gyapjú szőnyeg

Megkönnyíti az allergiában szenvedők életét a gyapjú szőnyeg

Az allergia mára valódi népbetegséggé vált, így a tavasztól őszig tartó időszak bizony sokak életét alaposan megkeseríti. Szerencsére a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően kiváló eszközök állnak a rendelkezésre, kezdve a tüneteket enyhítő gyógyszerektől egészen a légtisztító berendezésekig. Ugyanakkor sokan nem is gondolnák, ám egy jól megválasztott otthoni kárpit is komoly segítséget jelenthet.

Ez pedig nem más, mint a gyapjú szőnyeg. A természetes alapanyagok felhasználásával készült kiegészítő ugyanis hipoallergén, ennek a tulajdonságának pedig nagy hasznát vehetjük allergia esetén is. Tudniillik a szálak megkötik a levegőben szálló port és a különféle részecskéket, így tisztítva meg azt. Ezt követően nincs is más dolgunk, mint hogy időszakosan kiporszívózzuk a gyapjú szőnyeg felületét és meg is szabadultunk a kínzó panaszokat okozó pollenektől. Emellett arról sem szabad megfeledkeznünk, miszerint a gyapjú szőnyeg a nedvességszabályozásban is fontos szerepet vállal.

Anyaga ugyanis magába szívja a szoba levegőjében lévő párát és amikor szárazabbá válik a légtér, képes kiengedni azt, így bizonyos szintig szabályozza a levegő nedvességtartalmát. Ez szintén hatalmas előny az allergiások, légúti megbetegedésben szenvedők számára. Biztonsági szempontból jól jön a gyapjú szőnyeg lángálló tulajdonsága is. A hagyományos, poliészter daraboknál jóval lassabban gyullad be, így késleltetheti a tűz terjedését. Ráadásul anyagának köszönhetően a gyapjú szőnyeg hihetetlenül tartós, főképp, ha tisztítása és karbantartása során minden előírást betartunk. Fontos, hogy ne használjunk olyan tisztítószereket, amiket nem kifejezetten ehhez a típushoz gyártottak és óvatosan kell a porszívózást is végezni, hiszen ellenkező esetben károkat okozhatunk a szálakban.