Álláslehetőség

Álláslehetőség a jobtain.hu weboldal kínálatában

Megtalálni az ideális munkát egyáltalán nem könnyű feladat, ugyanakkor nem is lehetetlen, csak tudatosnak kell lenni. El kell kezdeni állásokat böngészni a különféle állás portálokon és ehhez mérten kell elkészülnie az önéletrajznak és szükség esetén a motivációs levélnek. Sajnos ez az első pont, ahol el lehet csúszni.

Álláslehetőség esetén le kell csapni a kínálkozó alkalomra és beküldeni az önéletrajzot. Ugyanakkor nagyon nem mindegy, hogy ez az önéletrajz milyen minőségű. Téves gondolat, hogy az önéletrajz akkor jó, ha minden egyes apró információmorzsát tartalmaz. A HR-es szakembernek akár több tucat, sőt akár több száz önéletrajz közül kell kiválasztania az alkalmas jelölteket. Éppen ezért jellemzően nem olvassa végig őket, hanem csak néhány kritérium alapján válogat. A több, akár három-négy oldalas CV, jellemzően nem kerül elolvasásra, hanem rögtön félre dobja a szakember. A lényegre kell szorítkozni és az adott álláshirdetéshez képest releváns információkat kell megosztani. Ha irodai munkára jelentkezik, akkor felesleges feltűntetni az elvégzett műkörmös tanfolyamot, mivel semmiféle relevanciája nincs.

A cél az lenne, hogy a HR-es munkatárs, aki ránéz az önéletrajzra, megtalálja azokat a kulcsszavakat, melyek alapján a lehetséges jelölt kupacra rakja a CV-t. Éppen ezért kell az adott álláshirdetésre szabni az önéletrajzot. Ha pedig sikerül bejutni az állásinterjúra, akkor nem szabad karba tett kézzel várni az interjút, hanem alaposan fel kell készülni rá. Például nem árt, ha tudja, hova, milyen céghez jelentkezik, mi lesz a feladata, valamint folyamatosan tud arról beszélni, hogy miért szeretne az adott cégnél dolgozni. A jobtain.hu weboldalon nem csak állásinterjúkat, hanem hasznos tanácsokat is talál, ami megkönnyítheti az álláskeresés folyamatát!