Kiwi

Fogyassz naponta legalább két kiwit és élvezd jótékony hatásait!

Sajnos hazánkban a gyümölcs- és zöldségfogyasztás tekintetében nagyon rossz a helyzet, sokak esetében csak ritkán kerül az asztalra ezekből az élelmiszerekből. Holott ezek fogyasztása elengedhetetlen az egészséges életmódhoz.

Kiwi kapcsán a köztudatban az a feltételezés él, hogy egy déli gyümölcs, azonban ez nem egészen így van, hiszen valójában Kína északi részéről származik. Érdekesség, hogy csak a tizenkilencedik században lett ismert az öreg kontinensen, azaz Európában. Amerikába pedig még ennél is később jutott el. A kiwi a hasonló elnevezésű madár után kapta nevét, mely szintén kicsi, bozontos és barna, akár csak a gyümölcs. Egy olyan egészséges gyümölcsről van szó, melyet érdemes rendszeresen fogyasztani a benne lévő számos vitamin és ásványi anyag miatt. Ha a magas C-vitamin tartalmat említjük, akkor az emberek többsége szinte azonnal a citromra gondol, holott a kiwiben nagyobb mennyiség található meg. Meghűléses betegségek esetén, illetve az immunrendszer támogatására érdemes rendszeresen kiwit fogyasztani.

A diétába is belefér a kiwi evés, hiszen alacsony cukortartalommal rendelkezik, ezért akár cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják. Emellett magas a rosttartalma, így napi egy kiwi kiválóan megelőzheti az emésztési zavarok és a székrekedés kialakulását. Káliumban- és nátriumban egyaránt gazdag, ezért az ásványi anyagban szenvedők számára különösen hasznos, illetve az ebből következő krónikus fáradtság kezelésére is. Emellett, ha rendszeresen kerül kiwi a tányérra, akkor a koleszterinszint és a vérnyomás is tökéletesen csökkenthető. Mindenképp azt javasoljuk, hogy fogyassz gyakran gyümölcsöket, beleértve a kiwit, mivel így nagy mértékben tudod támogatni az egészségedet! Online akár a kozertplusz.hu webáruházból is beszerezheted!