Furgon bérlés

Ezekkel a költségekkel számoljunk furgon bérlés esetén

Egy saját személygépkocsi fenntartása rengeteg kiadással jár és sajnos sokan megfeledkeznek arról, hogy ezekkel is kalkuláljanak még a vásárlást megelőzően. Idővel aztán ez gyakorta megbosszulja magát, ezért már kevesen határoznak egy második jármű beszerzése mellett, kiváltképp, ha az elsősorban árufuvarozásra alkalmas.

Ennek tükrében pedig érthető, miért is annyira népszerű napjainkban a furgon bérlés. Tudniillik ez egy bármikor elérhető szolgáltatás, ahol pontosan annyi időre tudunk kölcsönözni, amennyire szükségünk lesz. Természetesen joggal merül fel a kérdés, hogy milyen helyzetekben éri meg igazán a furgon bérlés mellett határoznunk és ez milyen költségekkel is jár. Ehhez elsőként azt kell meghatároznunk, milyen felépítésű jármű fedi le az igényeinket. Amennyiben ezt tudjuk, akkor már könnyedén leellenőrizhető, mekkora kiadást jelent egy ilyen bérlése különféle időtávok esetén. Ezt vessük össze a mi elvárásainkkal és máris megkapjuk a furgon bérlés anyagi vonzatát egy évre lebontva.

Ha ez bizonyos távlatokban nézve túlságosan magas, akkor az általában azt jelenti, hogy túlságosan gyakran használnánk az eszközt, így valószínűleg jobban járunk, ha furgon bérlés helyett inkább sajátot vásárolunk. Az igazsághoz ugyanakkor hozzá tartozik, miszerint ez a jóval ritkább helyzet, átlagos esetben szinte garantáltan a kölcsönzés jelenti messze a legköltséghatékonyabb alternatívát. Hatalmas előnyt jelent ilyenkor az is, hogy precízen, előre kiszámolható, mekkora kiadást jelent majd a furgon bérlés. Tudniillik minden egyes autónak van egy meghatározott napi bére – ez egyébként csökkenthető, ha hosszabb távra igényeljük -, emellett pedig a kaucióval, az autópályamatrica díjával és az esetleges plusz szolgáltatásokkal kell csak számolnunk.