Petrezselyem

A te konyhádból sem hiányozhat a petrezselyem!

A petrezselyem azon fűszernövények közé tartozik, melynek mindenképp ott a helye minden magyar háztartásban. Már egy kisebb adag is nagyon jó ízt ad az ételeknek. Az már csak hab a tortán, hogy a petrezselyem tele van hasznos tápanyagokkal.

Petrezselyem igazán finom és egészséges fűszernövény. Számtalan ételhez nagyon jól illik, sőt bizonyos ételek elképzelhetetlenek nélküle. Ilyen például a petrezselymes krumpli, mely enélkül a fűszernövény nélkül gyakorlatilag elképzelhetetlen. Nyáron különösen könnyű hozzájutni, de télen sem kell nélkülözni, mivel szárított és fagyasztott formában is be lehet szerezni a hideg hónapokban. A különféle főzelékek és levesek elképzelhetetlenek nélküle, de akár mártást vagy pesztot is készíthetsz belőle. Csak egy kis kreativitás szükséges, de akár az interneten is találhatsz számos szuper receptet. Az ételek ízesítése mellett az is a petrezselyem fogyasztás mellett szól, hogy tele van hasznos tápanyagokkal. A magas C-vitamin tartalomnak köszönhetően kiválóan támogatja az immunrendszert. K-vitamin tartalma is említésre méltó, mely a csontok egészségéhez járul hozzá.

A petrezselyem több szempontból is nagyon jó hatással van a szervezetre. Enyhe vízhajtó hatással rendelkezik, mely azért előnyös, mert hozzájárul az optimális veseműködéshez és megakadályozza a székrekedést. Gyulladáscsökkentő hatása is van, így ízületi fájdalmak esetén különösen hasznos fogyasztása. Vastartalmának köszönhetően pedig hasznos táplálék a vérszegénységben szenvedők számára. A legjobb, ha friss petrezselymet vásárolsz, viszont, ha erre nincs lehetőséged, akkor a szárított és a fagyasztott verzió is megteszi. A helyi üzletek és piacok mellett online, akár a kozertplusz.hu webáruházban is megvásárolhatod!