.eu domain regisztráció

.eu domain regisztráció – profi szolgáltatón keresztül

Amikor vállalkozásunk internetes megjelenését tervezzük, megannyi szempontot figyelembe kell vennünk. Noha gyakorta nem kerül kellő hangsúly a tartománynév és a kiterjesztés alapos megválasztására, egyre többen döbbennek rá, hogy ez sokkal fontosabb, mint ahogy azt esetleg elsőre gondolnánk.

Ezzel kapcsolatban gyakori kérdés, miszerint milyen esetekben célravezető az .eu domain regisztráció, illetve milyen előnyökkel járhat, ha a magyarországi végződés helyett inkább emellett tesszük le a voksunkat. Nos, az igazság az, miszerint jó néhány pozitívum felsorolható az .eu domain regisztráció mellett, ám mindenképpen mérlegelnünk kell, mielőtt tartománynév kiegészítést választunk. Amennyiben cégünk kizárólag belföldön tevékenykedik, akkor főképp kiegészítésképp érdemes beruháznunk az európai uniós módozatra. Ugyanakkor, ha külföldi partnerekkel is dolgozunk, netán a határon túli érdeklődőket is céloznánk termékeinkkel, illetve szolgáltatásainkkal, akkor feltétlenül számításba kell vennünk a nemzetközi végződés alternatíváját.

Szerencsére az .eu domain regisztráció villámgyorsan és rendkívül kényelmesen kivitelezhető. Minden, az Unió területén élő természetes személy jogosult erre a műveletre, ám céges forma esetén sem kell túl sok megkötéssel számolnunk. Ha a legfőbb tevékenységi terület, vagy a bejegyzett székhely az Európai Unióban található, akkor mindössze pár perc alatt elvégezhető az .eu domain regisztráció. Nagyon fontos, miszerint a magyarországi módozattal szemben itt nincs kapcsolattartó személy, ezért a folyamat során nagyon ügyeljünk rá, hogy működő email címet adjunk meg. Tudniillik minden értesítést erre kapunk majd. A tartománynév kiválasztásánál használhatunk számokat, sőt, akár cirill vagy görög betűket is alkalmazhatunk.