Napozóágy

A napozóágyak nagyban megkönnyítik a pihenést otthonunkban

Kevés felemelőbb érzés van annál, mint amikor a nyári meleg beköszöntét a saját udvarunkban – esetleg a medencénk szélén – ünnepeljük meg, egy komfortos fekhelyen. Ahhoz, hogy ez az örömteli pillanat teljes mértékben felhőtlen lehessen, még időben gondoskodnunk kell a kiegészítők beszerzéséről és persze az is legalább ilyen fontos, hogy a vásárlás során minden lényeges szempontra nagy hangsúlyt fektessünk.

Előzetesen ugyanis azt gondolhatnánk, a napozóágyak kiválasztása a világ legegyszerűbb dolga, ám jó néhány tényező megnehezítheti a dolgunkat. Elsőként figyelembe kell vennünk a rendelkezésre álló hely nagyságát. Minél kisebb az udvarunk, annál nagyobb teret foglalnak majd el belőle a napozóágyak, ami bizony kényelmetlenséggel járhat. Ilyenkor a legbölcsebb, ha egy köztes megoldást választunk. A fix kerettel rendelkező modellek helyett keressünk egy olyat a napozóágyak kínálatából, ami könnyedén összecsukható. Ez nem csak a szezonban jelent nagy segítséget, de a téli tárolást is jelentősen megkönnyíti.

Szintén döntő befolyással bír az anyagválasztás, ezért ezt sem szabad félvállról venni. A napozóágyak nagy része ma már műanyagból, illetve rattanból készül. Ezeknek az egyik legnagyobb előnyük a strapabíróságuk, illetve hogy alig igényelnek karbantartást. Időnként tanácsos alaposan megtisztítani a felületüket – főképp a szezon végén -, ám ezt leszámítva egyéb tennivalónk nem lesz. A fából készült napozóágyak esetében már több odafigyelésre lesz szükség, ám a természetes hatás gyakorta megéri a plusz fáradalmakat. Évente legalább egyszer érdemes ellenőrizni a védőréteg állapotát és amennyiben komolyabb hiányosságokat tapasztalunk, minél előbb sort kell keríteni a javításra. Szerencsére erre csak jó pár év elteltével lesz szükség és maga a folyamat akkor sem vesz igénybe pár óránál többet.