Kültéri műfű

A kültéri műfű több szempontból is kényelmes alternatíva

Udvarunk, teraszunk, netán erkélyünk burkolása korántsem olyan egyszerű kérdés, mint amilyennek elsőre tűnik. Ugyanis a megfelelő borítás megválasztásánál több szempontot is figyelembe kell vennünk. Egyáltalán nem mindegy mennyire strapabíró az adott anyag, miszerint az is kardinális, mekkora karbantartásigénnyel rendelkezik.

A kültéri műfű valódi reneszánszát éli, mégpedig nem véletlenül. Ugyan ez a megoldás már jó ideje elérhető, ám a régebbi modellek számtalan gyermekbetegséggel rendelkeztek. Kinézetre egyáltalán nem hasonlítottak a természetes növényzetre, ráadásul tapintásra durvák voltak, a színük pedig gyorsan megfakult az UV-sugárzástól. Szerencsére egy ma kapható, minőségi kültéri műfű esetében ezektől a problémáktól már nem kell tartanunk. A gyártók kiemelt hangsúlyt fektetnek az időtállóságra, mindamellett, hogy már a középkategóriás modellek is megszólalásig hasonlítanak a valódi gyepre. Ennek köszönhetően a legtöbb helyre kiváló alternatívát jelentenek, ám az előnyök sora ezzel még nem ért véget.

A kültéri műfű ugyanis nem igényel különösebb karbantartást sem. Ugyan létezik kifejezetten ehhez az anyaghoz kifejlesztett, forgókefés tisztítógép, ennek alkalmazása csak akkor indokolt, ha nagy területen van kültéri műfű otthonunkban. Egy kisebb méretű udvar, illetve egy nagyobb terasz vonatkozásában bőven elég, ha havonta, kéthavonta összesöpörjük a nagyobb szennyeződéseket, illetve alaposan átporszívózzuk a burkolatot. Amennyiben háziállatok is használják, akkor időnként esedékessé válhat a kültéri műfű magasnyomású mosóval történő tisztítása is, ám ezt elég minden szezonban egyszer megejtenünk. Jól látszik tehát, hogy ez egy könnyen kezelhető és rendkívül komfortos alternatívát takar, ami a technológiai fejlődésnek hála hosszú évekig tartós megoldást nyújt.