Hajszárító

A hajszárító helyes használata, ahogy a fodrászok csinálják

A szakértők rendszeresen felhívják a figyelmet a hajszárítás fontosságára, mivel a nedves haj a betegségek, fertőzések kialakulásához, illetve a haj szerkezetének legyengüléséhez vezet. Hajszárításra tehát szükség van, azonban nem mindegy, hogy milyen módon.

Hajszárító segítségével nem csak szárazzá tehetjük a hajunkat, hanem a hajformázásban is nagy segítséget jelenthet. Ez az egyszerű hétköznapi tevékenység rendkívül egyszerűnek tűnik, azonban nagyon könnyű egy-két hibát elkövetni, mellyel akár roncsolhatjuk is a haj szerkezetét. Márpedig, ha hosszú és egészséges frizurára vágyunk, akkor nagyon fontos, hogy minél kevesebb ideig legyen nedves a hajunk. Sokan szinte azonnal bekapcsolják a készüléket és máris nekiesnek a folyamatnak. Holott sokkal okosabb, ha először törölközővel finoman kinyomkodjuk belőle a vizet. Így a hajszárítás is sokkal gyorsabban fog menni és kevesebb forró levegő éri majd a hajunkat. Ahelyett, hogy egy az egyben igyekszünk megszárítani a frizuránkat, jobban tesszük, ha szétválasztjuk több részre a tincseket, így biztosan nem marad ki egyetlen rész sem.

A forró levegő köztudottan nem tesz jót a hajszálaknak, ugyanis a hő következtében könnyen kiszáradnak és töredezetté válnak. Emiatt érdemes egyrészt hővédő folyadékot használni, másrészt a hajszárítót nem szabad túl közel tartani a hajhoz. Ha sietünk, akkor hajlamosak vagyunk közelebb tartani a készüléket a hajhoz, viszont ez egyáltalán nem tesz jót. Jobb, ha minimum húsz centiméterről szárítjuk a hajunkat és időnként tápláló hajpakolást is használunk a hajtövek és a hajszálak táplálására. Ha száraznak érezzük a hajunkat, nem árt alaposan áttúrni, mivel könnyen lehet, hogy csak felmelegedtek a hajszálak, azonban nem száradtak meg teljesen.