Gáz grillsütő

Gáz grillsütő, elektromos grill és faszenes grillező – Melyik a legjobb opció?

Ahogy beköszönt a tavasz és egyre erősebbek a napsugarak, egyre inkább vágyódunk ki a négy fal közül a természetbe. Nem csak kirándulhatunk vagy ücsöröghetünk odakint a barátainkkal, hanem akár a finom falatokat is elkészíthetjük a szabadban, ehhez viszont szükségünk lesz egy grillezőre.

Gáz grillsütő, elektromos készülék, faszenes alternatíva. Jellemzően ez a három típus a legnépszerűbb, azonban nehéz dönteni, hogy melyik típus legyen a befutó. A többség egyetért abban, hogy az elektromos készülék kevésbé mobilis, hiszen folyamatos áramellátásra van szükség a működtetéshez. A faszenes grillezők manapság hatalmas népszerűségnek örvendenek, gyakran a grillezés királyaiként hivatkoznak rájuk, míg a gázlángos grillezés kevésbé van értékelve. Tagadhatatlan, hogy a BBQ technika alkalmazásakor a faszenes grillező a legalkalmasabb. A füstölés egyedi aromájának köszönhetően igazán finom ízeket, zamatokat érhetünk el. Viszont a gázlángos grillezők sokkal gyorsabb sütésre alkalmasak, így, ha az asztaltársaság éhes, akkor ez egy jobb alternatíva lehet.

Ráadásul a gázlánggal működő készülékek kevesebb macerával járnak és a faszenes típusokkal ellenben nem kormolnak, így a takarítás nem kevésbé okoz nehézséget. Ha hosszútávra tervezünk és gyakran szeretnénk sütögetni, akkor a gázzal működő grillsütővel sokkal jobban járunk, mivel sokkal kedvezőbb áron juthatunk gázhoz, illetve lassabban fogy el. A gázgrilleknek többféle típusa kapható, így akár több hőmérsékleti zónával rendelkező darab mellett is dönthetünk. Habár a faszenes sütés karakteresebb ízt ad az ételeknek, viszont más típusokon is lehet finomságokat készíteni. A finom ételek titka elsősorban a helyes sütési technikán és a pácoláson múlik, így egyik alternatívával sem nyúlhatunk mellé.