Szauna

A finn és az infraszauna

A szaunázást sokan szeretik, hiszen a nagy melegben való izzadásnak nagyon sok előnye van. Nem csak jobb közérzetet eredményez a szauna, hanem a méreganyagoktól is segít megszabadulni. Aki igazán nagy szauna rajongó, az otthonra is beszerezhet egy szaunát. Azonban felmerül a kérdés, hogy finn vagy infraszaunát érdemes választani.

Szauna kapcsán a legtöbb ember tisztában van azzal, hogy két fő típusból lehet választani. A finn szaunában fejhőmérsékletben az ajánlott hőmérséklet körülbelül hetvenöt-kilencven fok. Ez a hőmérséklet tökéletesen ideális a szív- és érrendszeri megbetegedések javítására. A finn szauna több szempontból pozitív hatással van a szervezetre nézve. Heti kétszer alkalmazva, a finn szaunázás nagyon jó hatással van a szervezetre nézve. Az otthoni szauna esetében várni kell míg a szauna eléri a megfelelő hőmérsékletet, majd ezt követően lehet használni. Többek közt hatékonyan javítja az ekcémás bőr állapotát, illetve az allergiás megbetegedésekre is jótékony hatással van. A szauna forró levegőjében ülve a szív gyorsabban dobog, így a vér eljuthat a szervezet minden pontjára és könnyebben távoznak a salakanyagok.

Az infraszaunában sokkal alacsonyabb a hőmérséklet, mint a hagyományos finn szaunában. Ez azt is jelenti, hogy az infraszaunában való tartózkodás kevésbé terheli meg a szervezetet. Azok, akik nem szeretik a túl forró levegőt, annak ideális választás lehet ez a szauna típus. Az infrakabinban a meleg az infrasugárzónak köszönhető, mely szemmel nem látható, meghatározott hullámhosszúságú sugarakat bocsát ki. A szaunában nem csak a verejtékmirigyeken, hanem a faggyúmirigyeken át is verejtékezik az ember, így nagyon sok toxikus anyag távozik a szervezetből. Akár finn, akár infraszaunát szeretne otthonába, érdemes a wellis.hu weboldalon több információt megtudni!