Obex

Sérülékenység vizsgálat és penetrációs teszt a tökéletes adatvédelem érdekében

Manapság rengeteg adat, jelszó és bizalmas információ kerülhet a különböző informatikai rendszerekbe, mivel a magánéletben és a munkában is hatalmas teret hódítottak maguknak az IKT eszközök.

Sérülékenység vizsgálat révén azonban elkerülhetők az adatlopások, adatelvesztések vagy az adatok illegális felhasználása. Az Obex Consulting vállalat etikus hackereinek munkája, hogy a sérülékenység vizsgálat során, javarészt automatizált tesztelések segítségével feltárják az informatikai rendszerek pajzsán lévő réseket. Ezek a támadható pontok többnyire szoftverhibákból, vagy fejlesztési hibákból adódnak. A gyenge jelszavak, ritka ellenőrzések, rossz beállítások szintén nem járulnak hozzá a magas fokú biztonsághoz.

Az obexconsulting.hu csapata külső, azaz internet felőli sérülékenység vizsgálatot végez ügyfelei számára. Ily módon a világháló felől zajlik az automatizált tesztelés, mely során megtörténik többek között az ismert sérülékenységek keresése, komponens verziók feltérképezése és ellenőrzés alá kerül az információ kitakarás is. A sérülékenység vizsgálattal járhat párban, de semmiképp sem összekeverendő a penetrációs teszt. Az Obex Consulting etikus hacker csapata ezt a tesztelési folyamatot is elvégzi ügyfelei számára, hogy a felismert sérülékenységeket kihasználva felmérje, milyen mértékű károk okozhatók a rendszerben. Ennek tudatában könnyebb a védekezés kidolgozása. Keressék fel az obexconsulting.hu weboldalt, ahol még több információt szerezhetnek a tesztelések tartalmáról, mikéntjéről, s ahol kapcsolatba léphetnek az ügyintézőkkel! Az Obex Consulting szakemberei nem csupán az adatlopások és visszaélések megelőzésére szolgáló sérülékenység vizsgálat és pen teszt elvégzésében nyújtanak segítséget. Az IT biztonság képzés segítségével a munkavállalók megismerhetik a különböző fenyegetéseket, melyeket a későbbiekben apró jelekből is felismernek és kivédhetnek. Kérjenek szakértői segítséget, hisz a biztonság elsődleges!