Kocsi ajtó

Rád nyitotta valaki a kocsija ajtaját? Vajon mit tehetsz ilyen esetben?

Kínos kérdés, s a válasz sem egyszerű rá. Tömött parkolók, szűk helyek, zsúfolt üzletek, mozgalmas és fárasztó hét. Ez a néhány tényező nagyon meghatározza a figyelmet, koncentrációt, s egy pillanat alatt kész a baj, bosszúságot okozva a szomszéd parkolóhelyen álló autó tulajának.

Ide kattintva további részletek érhetők el a témáról, az alkatreszek.hu oldalon. Nos, ez a kényes kérdés valószínűleg már sokakat érintett a jogosítványuk megszerzése óta. Ha egy horpadással vagy karccal szembesülünk a parkoló autónkon, vélhetően az első dolgunk, hogy körbenézünk, hátha látunk egy szégyenkező alakot, aki tettét bevallva igyekszik minket kárpótolni vagy egy autót, melyen a mi kocsink festéke virít, a karcunkkal megegyező jelekkel együtt. Azonban az esetek többségében vagy egy üres parkolóhelyet találunk magunk mellett, vagy egy teljesen másik autót. A fent említett kép inkább vágyálom, egy becsületes és jobb világ reménye.

Tehát ott állunk, az autónkon ronda horpadás éktelenkedik. Hívjuk a biztosítót? Szinte teljesen felesleges, mert az autó nem menet közben sérült meg, valószínűleg tőlük nem számíthatunk kártérítésre. Szemtanú és kamerás felvétel híján nekünk kell rendezni a károkat, megtéríteni a javítási költségeket. Feljelentést persze lehet tenni, de a hatóságok hamar letudják a dolgot, ismeretlen tettes kiléte címszóval. Így hát nem tehetünk mást, mint hogy mi is nagyon igyekszünk figyelni a körülöttünk lévők tulajdonára, s bízunk abban, hogy talán a karma meghálálja ezt a példás viselkedést. Más trükk is bevethető persze. Kerüljük a zsúfolt parkolóhelyeket, próbáljunk olyan helyen megállni, ahol széles felfestések vannak, így kisebb az esélye egy balesetnek! Vigyázzunk egymásra! További érdekes témákért, vagy az esetleges kár orvoslásához szükséges autóápolási cikkekért keressék fel az alkatreszek.hu weboldalt.