Ipari sátor

Milyen tényezőkre ügyeljünk az ipari sátrak vásárlásnál?

Akárcsak a használati eszközök, vagy épp a munkagépek esetében, úgy ipari környezetben a raktározás metódusának megválasztásánál is roppant körültekintő módon kell eljárnunk. Döntésünk ugyanis alapjaiban határozhatja meg az egyes munkafolyamatok hatékonyságát, hiszen a tárolók az állagmegóvásban és a szállítás lerövidítésében is nagy segítséget jelentenek.

Ennek tükrében egyáltalában nem meglepő az ipari sátrak térhódítása. Míg az ezredfordulót megelőző időkben a nagyobb raktárak rendszerint fixen telepített téglaépületek voltak, addig ma már rengeteg esetben sokkal optimálisabb alternatívát jelentenek a mobil ipari sátrak. Ezek a konstrukciók ugyanis számtalan előnnyel bírnak. Egyrészt jóval alacsonyabb a bekerülési költségük, ami a legtöbbször önmagában is döntő szempont. Emellett a felállításuk töredékidő alatt kivitelezhető, hiszen míg egy szokványos épület esetében a tervek megszületésétől a kulcsrakész állapotig hosszú hónapok telnek el, addig a mobil ipari sátrak pár nap leforgása alatt telepíthetők.

Ugyancsak kardinális a testreszabhatóság kérdése. Téglaépületeknél komoly dilemmát jelent, ha más célokra használnánk épp a létesítményt, hiszen egy gabonatárolóval szemben eltérő igények lépnek fel, mint mondjuk egy állatbeálló kapcsán. Ezzel együtt kétségtelen, hogy nagyon körültekintő módon kell eljárni az ipari sátrak kiválasztásánál. Ehhez első körben elengedhetetlen a precíz igényfelmérés. Szerencsére ehhez szakmai segítséget kapunk, hiszen a megrendelésünk teljesítésének első lépése a helyszíni felmérés. Ennek során meghatározzák a szükséges ipari sátrak méretét, valamint azok kialakítását is. Adott esetben a teljes kivitelezést rábízhatjuk a hozzáértőkre, így garantáltan kifogástalan lesz a végeredmény. Ha pedig utólagos bővítésre lenne szükség, ezeknél a konstrukcióknál az is könnyedén megoldható.