Hajvasaló

Hajvasaló használata helyesen

Annak érdekében, hogy a hajformázás közben a haj biztosan ne károsodjon nem csupán a hővédő szer alkalmazása fontos, hanem az is, hogy milyen típusú hajvasalót használ. Nagy hiba pusztán az árat nézni a vásárlás során, hiszen hiába olcsó a termék, ha nem felel meg az egyedi igényeknek, elvásároknak.

Hajvasaló használatával neked is szög egyenes hajad lehet, még abban az esetben is, ha egyébként göndör loknikkal áldott meg a sors. A hajvasaló kiválasztása során nagyon fontos, hogy a hajadnak megfelelő készüléket válassz. Hiába vált be a barátnődnek egy bizonyos típus, ha a te hajad más típusú. Érdemes olyan készüléket vásárolni, amelyen a hőfok állítható, így a hajadnak megfelelő hőmérsékleten tudod használni. A megfelelő hajvasaló kiválasztása mellett az is nagyon fontos, hogy a készüléket rendeltetésszerűen használd, úgy, hogy a hajad a lehető legkevesebb károsodást szenvedje el. Minden esetben érdemes hővédő folyadékot használni, lehetőleg minél jobb minőségűt! Hajvasalás előtt nagyon fontos, hogy teljesen megszárítsd a hajad. Ha csak nyirkos a hajad, akkor is helyrehozhatatlan károk keletkezhetnek a hajadban.

Az is fontos, hogy a hajad alaposan kifésüld, mielőtt a hajvasalót használod rajta. Ha nem így teszel, akkor a hajvasaló hője a csomóknál úgy mondd eltörheti a hajat. Éppen ezért alaposan ki kell fésülni a hajat és a hajvasalás során többrészre kell osztani. Érdemes a hajvasalást tincsenként végezni. Ez nem csak a haj szempontjából biztonságos, de egyben az eredmény is látványosabb lesz. A hajvasaló használatot követően sokan hajlakkal rögzítik a frizurát. Ez rendben is van, azonban a hajvasalást megelőzően tilos a hajlakk használat, mert így beleégeted a hajlakkot a hajadba és nagyon nehéz lesz kifésülni. Ha szeretnél hajvasalót vásárolni, akkor látogass el a szepsegcikk.hu webáruházba!