Clipper öngyújtó

Ha megbízható öngyújtót keresünk, a Clipper egy kiváló választásnak tekinthető

Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor gyorsan tüzet kellene csiholnunk, ám az öngyújtónk épp akkor mondja be az unalmast. Sajnos az eldobható, olcsó példányok általában nem sokáig bírják a kiképzést, így aztán idővel felmerül az igény egy megbízható, minőségi darabra. A jó hír, hogy ehhez nem szükséges vagyonokat kiadnunk, hiszen az elérhető árkategóriában is találunk kiváló megoldásokat.

Kitűnő példái ennek a Clipper öngyújtói. A spanyol gyártó a hetvenes évek elején alkotta meg azóta már világhírűvé vált gyújtóit. Az akkor újdonságként ható konstrukció nagyon hamar népszerűvé vált, méghozzá jó okkal. A világ első újratölthető gázzal működő öngyújtói ugyanis megfizethetők, ám ezzel együtt rendkívül strapabírók és megbízhatók voltak. Az azóta eltelt 50 évben pedig a Clipper minősége szerencsére változatlan maradt. Bármelyik modell mellett is tesszük le a voksunkat, biztosak lehetünk benne, hogy az hosszú távon kiszolgál majd minket. Ez elsősorban a gondos gyártási folyamatnak és a minőségi alapanyagoknak köszönhető.

A hatalmas választéknak köszönhetően ugyanakkor a döntés gyakorta nem egyszerű. Egy letisztult, minimalista kialakítású Clipper elegáns megjelenést biztosít, ugyanakkor egy különleges  burkolattal ellátott példány szinte vonzza az emberek tekintetét. Ugyancsak kérdés, melyik működési mechanizmus mellett tegyük le a voksunkat. A hagyományos, tűzköves megoldás a legtöbb esetben kiváló alternatívát jelent, ám egy szúrólángos Clipper még a legnagyobb szélben is helytáll. Némileg egyszerűbb a dolgunk, ha ajándékba vesszük az öngyújtót, hiszen ilyen esetben a díszdobozos példányok közül érdemes szemezgetnünk. Ezeknél ráadásul arra is van lehetőségünk, hogy valamilyen szívhez szóló, vagy épp poénos feliratot gravíroztassunk nem csupán az öngyújtó, de akár a tok felületére.