Epson tintapatron

Az Epson nyomtató patron utángyártott darabjai is remek minőségűek

Noha a digitalizáció mind nagyobb szerepet kap életünkben, gyakorta még mindig a papír alapú megoldások a legoptimálisabbak. Ezért aztán bármikor szükség lehet arra, hogy villámgyorsan nyomtassunk egy dokumentumot, vagy épp fotót és óriási könnyebbséget jelent, ha van kéznél egy erre alkalmas masina. Egyáltalán nem mindegy azonban, milyen fenntartási költségekkel kell számolnunk.

Ennek kapcsán meglehetősen örömteli, hogy az Epson nyomtató patron utángyártott kivitelben is kiváló minőségű nyomatra képes. Az ezredforduló környékén bevett gyakorlat volt, hogy egy új tintasugaras gép nagyjából annyiba került, mint a négy alapszín tintájának a pótlása, persze erre sokan csak késve döbbentek rá. Ma már ennél általában jóval költségkímélőbbek az eredeti gyári termékek, ám még így is magas költséget jelenthetnek, főképp rendszeres használat esetén. Az egyik legelterjedtebb márka, az Epson nyomtató patron utángyártott darabjai ezzel szemben jóval gazdaságosabbak, bár még mindig sokan azt gondolják, hogy ezek alkalmazásával esetleg kárt okoznak a gépben.

Valójában egy jó minőségű kellék esetén ettől egyáltalán nem kell félnünk. Az Epson nyomtató patron utángyártott darabjai ugyanazzal a precizitással készülnek, mint ami az eredeti gyártósoron is tapasztalható. Ezzel együtt mindig szem előtt kell tartani, hogy milyen igényeket támasztunk a nyomattal szemben és az sem mindegy, mekkora árkülönbséget tapasztalunk. Kétségtelen ugyanis, miszerint sokszor igen jelentős a differencia a költségek tekintetében az Epson nyomtató patron utángyártott és OEM – azaz az eredeti gyártó által készített – változatai közt. Ezzel együtt a tinta mennyisége általában ugyanannyi, az elkészült kép minősége pedig a legtöbbször kifogástalan. A döntés természetesen a mi kezünkben van, ám szinte biztos, hogy hosszú távon is elégedettek leszünk egy utángyártott patronnal.