Bőr rétegei

A bőr rétegei és a hatékony ápolás

A tudománynak köszönhetően ma már nem csak szövettani, hanem molekuláris szinten is ismerjük a bőr szerkezetét. Ennek köszönhetően a bőrápolás egy magasabb szintje valósulhat meg. Az arcápoló készítmények feladata elsősorban a hidrolipid réteg pótlása, valamint a bőr védekezőképességének hatékony erősítése.

Bőr rétegei kapcsán az ápolás elsősorban minőségi, természetes hatóanyagokat tartalmazó készítményekkel valósulhat meg. A rendszeres bőrápolás rendkívül fontos, ugyanis napközben számos szennyeződés és káros környezeti ártalom éri a bőrt. A bőr rugalmasságának megőrzéséhez a legfontosabb anyag a víz. A bőrápolás elsősorban a bőrazonos anyagok alkalmazása által valósulhat meg. A faggyú összetevőit például olyan növényi olajokkal lehet helyettesíteni, melyekben a telítetlen zsírsavak a legjobban hasonlítanak a faggyú zsírsavaihoz. A nedvességpótlás is rendkívül fontos, így célszerű teljes mértékben bőrbarát, kiváló tisztaságú, természetes eredetű nedvességpótló anyagokat használni. Ha a sérült bőrréteg regenerálódása a cél, akkor a ceramidok tudnak leginkább segíteni.

Emellett azzal is érdemes tisztában lenni, hogy a bőrápolás három legfontosabb vitaminja az A-, C- és E-vitamin. Sajnos sokan elsősorban a márkát, az árat és a csomagolást veszik alapul a bőrápoló készítmény kiválasztásakor. Ez azonban egyáltalán nem előnyös, hiszen ezek a termékek általában számos káros és felesleges adalékanyagot tartalmaznak és legtöbbször nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket. Emiatt mindenképp érdemes inkább a minőségi készítmények felé fordulni, melyek hatása rövid időn belül láthatóvá válik. Ha szeretné megtekinteni a minőségi arcápoló készítményeket vagy bővebb információkra van szüksége, akkor látogasson el a webshop.drhazi.hu weboldalra!