Proktológia Kecskemét

Proktológia a Járomi Medical-ban Kecskeméten

A proktológia az általános sebészetnek az a speciális szakterülete, mely a végbél betegségeivel, valamint annak kezelésével foglalkozik. A proktológus vizsgálja az ezen a területen lévő betegségeket. Ha proktológiai kivizsgálásra van szüksége, akkor érdemes a Járomi Medical Kecskemétben időpontot foglalni.

Proktológia Kecskemét városában a végbél betegségeinek vizsgálatára és kezelésére. A proktológus az olyan betegségeket vizsgálja, mint a végbélrepedés, az aranyeresség és a végbél környékének gyulladásos folyamatai, valamint az ezen a területen előforduló jó és rosszindulatú daganatos betegségek. Sajnos napjainkban az aranyeresség és a végbél különféle megbetegedései népbetegségnek számítanak. A helytelen táplálkozási szokások, az ülőmunka, a mozgásszegény életmód és az erősportok népszerűségének növekedése mind hozzájárul, hogy a negyven év körüli férfiak és nők körül egyre többen megtapasztalják az aranyeret és annak kellemetlen tüneteit. A vastagbél rosszindulatú daganatos megbetegedései is egyre gyakoribbak. Annak érdekében, hogy minél nagyobb esély legyen a gyógyulásra, nagyon fontos, hogy időben diagnosztizálva legyen a betegség.

Emiatt, ha a székelési szokások megváltoznak, vérzést tapasztal vagy egyéb végbéltáji panaszok jelentkeznek, akkor minél előbb jelentkezzen be vizsgálatra. Az időben elvégzett vizsgálat és kezelés nagy mértékben növeli a sikeres gyógyulás esélyét. Sajnos a mai napig tabutémának számít a végbéllel kapcsolatos probléma, így sokan nem mernek orvoshoz fordulni, sőt akár még saját maguk előtt is tagadják a problémákat. A diszkrét és empatikus környezet, a megértő orvos segít abban, hogy ne csak a betegség legyen diagnosztizálva, hanem a beteg se érezze magát kényelmetlenül vagy megszégyenülve.