Öt pontban arról, hogy miért szedd pontokba a webszövegeket

A pontokba szedés lehetősége sok kaput nyit meg a szövegírók számára. Némi szabadságot ad és talán segít egy kicsit izgalmasabbá tenni az írást is.

Klikk ide és még több információhoz juthat az atpszovegiras.hu oldalon. Hosszú szöveg írásakor különösen jó eszköz, ha pontokba szedjük a szöveget. Az olvasók egy ömlesztett szöveget nem olvasnak olyan szívesen, mint egy átlátható írást. Ráadásul, ha sok az információ, a pontokba szedett iromány kiemelt részeinek átfutásával kideríthető, mely adatot keresi az olvasó, s ha megtalálta, nagy eséllyel elolvassa a szöveg többi részét is.

Továbbá a pontokba szedett szövegben lehet alkalmazni a fontossági sorrendet. Általában a legrelevánsabb infó kerül előre, s így tovább egészen a végéig.

A pontokba szedés trükkje akkor is alkalmazható, ha egy, az átlagostól eltérő szöveget szeretnénk kissé érthetőbbé varázsolni az olvasóközönség számára. A profi szövegíró így például kedvére változtathatja az iromány hosszát.

Amennyiben nem tudunk elég adatot szerezni a témáról, vagy nem jön az ihlet, a pontok száma megváltoztatható. Lehet bármilyen szám, bár néhány elég furán mutat, így a megszokottak között a három, öt és tíz szerepel.

Az utolsó, ám nem a legkevésbé fontos érv a pontokba szedett szövegírás mellett, hogy a keresőoptimalizálás terén jó szolgálatot tesz ez az írásmód. Javítja az írás kvalitását, mely miatt a Google másként kezeli a szöveget, ráadásul a kulcsszavak használata is extra pont.

Mindezek fényében a pontokba szedett írás csak javíthat egy szöveg minőségén, tartalmilag, olvashatóság szempontjából és a SEO miatt is. Ezért érdemes hát felkeresni egy profi szövegírót, aki képes jól alkalmazni ezt a trükköt. Az atpszovegiras.hu oldalon elérhető marketing és kreatív szövegírók készséggel állnak rendelkezésre! Forduljanak hozzájuk bizalommal!