Niagara-vízesés

Mit érdemes tudni a Niagara-vízesésről?

A Niagara-vízesés egy olyan csodás természeti látványosság, melyet legalább egyszer az életben mindenképp látni kell. Ha szeretnél te is elutazni az Egyesült Államokba vagy Kanadába, hogy megtekintsd ezt az elképesztő zuhatagot, akkor mindenképp gondoskodj az utasbiztosítás megkötéséről!

Niagara-vízesés nem csupán New York állam, hanem az egész Amerikai Egyesült Államok egyik legfőbb látványossága. Sőt, nagyon sokáig Amerika és az Újvilág szimbóluma volt. Egész pontosan 1886-ig, vagyis a Szabadság-szobor felállításáig. Egészen addig minden Amerikába érkező turista és utazó, bárhonnan is érkezett a világból, mindenképp látni akarta a Niagara-vízesést. Magasságát tekintve a zuhatag ötvenhárom méter. A Yosemite-vízesés hétszázharminckilenc méteres magassággal rendelkezik, így jól szemléltethető, hogy magasság tekintetében a Niagara-vízesés eltörpül mellette. Viszont a térfogatát és a vízszintes méreteit tekintve a Niagara-vízesés nagyon is említésre méltó. A zuhatag megtekintése háromféleképp történhet, hajóról, helikopterről és kilátóból gyalogosan.

A Niagara-vízesés valójában nem egy hatalmas, hanem három vízesésből áll, melyek közül egy a kanadai, kettő pedig az amerikai fölön található. A Horseshoe Falls található a kanadai területen, míg a két másik vízesés a Bridal Veil Falls és az American Falls. A tudósok megállapítása alapján a Niagara-vízesés körülbelül tizenkétezer éves. Korábban óránként huszonötmilliárd liter víz zúdult a mélybe, viszont mára ez a mennyiség kevesebb, mivel az amerikai és a kanadai kormány is szabályozza a folyót és a vízesést. Ha tervben van, hogy elutazol a Amerikába és ellátogatsz a Niagara vízeséshez, akkor mindenképp kösd meg időben az utasbiztosítást, illetve tájékozódj az axa-assistance.hu weboldalon!