Laktató kalóriaszegény ételek

Milyen laktató, kalóriaszegény ételeket érdemes fogyasztani, ha fogyni szeretnénk?

A nyár közeledtével egyre többen szemléljük magunkat kritikusan a tükörben. Ahogy egyre kevesebb ruhát hordunk, lassan elrakjuk a téli kabátokat, szembe kell néznünk a zsírpárnákkal. Szerencsére nyárig még van pár hónap, így van időnk formában lendülni.

Laktató kalóriaszegény ételek fogyasztásával nem csak fogyhatunk, de sokkal jobban fogjuk érezni magunkat a bőrünkben. A magaskalóriatartalmú ételek fogyasztása eleve nem túl előnyös, mivel elhízáshoz vezet, idővel pedig különféle betegségeket okoz. Ahhoz, hogy fogyni tudjunk, tudnunk kell, hogy mennyi kalóriát viszünk be a szervezetünk egy nap, illetve egy-egy étkezés során. Minél pontosabban tudjuk ezeket az értékeket, annál sikeresebb lehet az életmódváltás. Persze, nem kell ezen túlzottan stresszelni és életünk végéig sem kell számolgatni. Nem is lehet, azonban rövid távon hasznos, amíg ki nem alakul egyfajta rutin. Érdemes az étkezésekbe is egyfajta rendszert vinni, tehát lehetőleg mindennap azonos időben étkezni. A legjobb, ha egyedi étrendet követünk, mely ránk van szabva, nem pedig egy mások által alkotott sablon diéta.

A zöldségek fogyasztása nem csak azért előnyös, mert egészségesek és tele vannak vitaminnal, hanem nagyon laktatóak, ráadásul kalóriaszegények. A gyümölcsöket módjával kell fogyasztani a gyümölcscukor miatt, de nem szükséges teljesen kizárni az étrendből, mivel nagyon sok vitamint tartalmaznak. A bogyós gyümölcsök főként hasznosak, mert tele vannak antioxidánsokkal. A kellő mennyiségű folyadékfogyasztásról nagyon sokan elfeledkeznek, ami nagy hiba, hiszen gyakran nem is vagyunk éhesek, csak innunk kellene. Ha a vizelet világossárga vagy átlátszó színű, akkor elég folyadékot iszunk. Bővebb információk és hasznos cikkek a kozertplusz.hu weboldalon találhatók!