Motormosás

Miért hasznos a motormosás?

Minden autó piszkos lesz működés közben, még akkor is, ha városi üzemmódban közlekedik. De ha nem nehéz önállóan lemosni a port a külsejéről, akkor mit lehet mondani a motormosásról? Most megtudhatja, miért van rá szükség, hogyan kell megfelelően kimosni az egységet, melyik tisztítószert használja és azt is, hogy mik ennek az eljárásnak a hátrányai.

Még több infó itt található a motormosásról az alkatreszek.hu weboldalon, ezért kattintson ide bátran és megtekintheti a teljes leírást. Az emberi egészség esetében a szabály érvényes: az egészség garanciája a tisztaság. Ugyanez az elv működik a mechanizmusok esetében is. Ha tisztán tartják a készüléket, addig tart, ameddig kell, de sok esetben még tovább is. Emiatt az autónak tisztának kell lennie, nem csak esztétikai okokból. Minden jármű „szíve” az erőegység, legyen az benzin vagy dízel belső égésű motor, vagy akár egy villanymotor. Ez utóbbi lehetőség nem lesz olyan koszos, mint a belső égésű motor. Ennek oka a motorok működése. Az égési levegő-üzemanyag keverék energiáját felhasználó egység kenőrendszert használ. A motorolaj folyamatosan kering az autóban.

Röviden: a tömítéseket a hengerfej, annak fedele és maga a blokk közé kell beépíteni. Hasonló tömítéseket használnak a motor és a kapcsolódó rendszerek más részein is, például az üzemanyagnál. Idővel ezek az anyagok elhasználódnak, és az olaj vagy az üzemanyag nyomása miatt az anyag elkezd megjelenni az egység felületén. Az utazás során folyamatosan levegő áramlik be a motortérbe. Ez szükséges a tápegység hatékony hűtéséhez. Por, szösz és egyéb szennyeződés a levegővel együtt kerül a motortérbe. Mindez olajos cseppeken marad meg. A motor műszaki állapotától függően ez a szennyeződés adott esetben minimális, vagy akár kritikus is lehet. Amennyiben többet tudna meg a motormosásról, keresse fel az alkatreszek.hu weboldalt.