Aranykalászos gazda képzés

Miért érdemes elvégezni az aranykalászos gazda képzést?

Manapság nagyon sokan előszeretettel olvasnak agrár témában az interneten, alakítanak ki kiskertet vagy tartanak tyúkokat, esetleg egyéb haszonállatokat. Az önellátás manapság igazán népszerű, egyre többen érdeklődnek a téma iránt. Számukra és a kezdő gazdák számára is előnyös lehet az aranykalászos gazda képzés elvégzése.

Aranykalászos gazda képzés elképesztően komplex tudást biztosít a résztvevők számára. Akár kicsiben gondolkodsz és szeretnéd bővíteni ismereteid, akár nagyravágyó terveket dédelgetsz, ez a tanfolyam rendkívül hasznos lehet számodra. Kevés olyan kurzus van, amely ennyire átfogó tudásanyagot biztosít a résztvevők számára. Azok, akik igazán komolyan gondolják a gazdaság terveit, azoknak főleg elengedhetetlen fontosságú a részvétel, hiszen csak ennek birtokában vásárolható Magyarországon egy hektárnál nagyobb terület, mely mezőgazdasági besorolással rendelkezik. Ha elvégzed a kurzust, akkor aranykalászos gazdaként regisztrált földműves igazolásért folyamodhatsz a Földhivatalnál és lehetőséged nyílik, hogy saját termőföldet, külterületi telket vagy szántót vásárolj.

Emellett gazdaként pályázhatsz olyan támogatásokra, melyek nagy segítséget jelentenek a saját gazdaság kialakításában, illetve fejlesztésében. Ha nem csupán hobbiként tekintesz az állattartásra vagy növénytermesztésre, hanem mint hivatásra, akkor ezek a pályázatok és támogatások különösen előnyösek lehetnek számodra az előre lépésben. Az egyik népszerű támogatási alternatíva a Fiatal Gazda Pályázat, melyet érdemes megismerni, hiszen önerő nélkül igénybe vehető, szabad felhasználású támogatási forma. Ha szeretnél bővebb információkhoz jutni és szívesen jelentkeznél a tanfolyamra, akkor látogass el az oktatozone.hu online platformra!