Prémium benzin

Jobb télen prémium benzint tankolni?

A hűvös idő beálltával nem csak a ruhatárunkat szükséges lecserélni, hanem az autónk alkatrészeit is le kell váltani a téli időjárásnak megfelelően. Gumik, folyadékok, s nincs ez másképp a benzinnel sem.

Ide kattintva kiderül az alkatreszek.hu oldalon, van-e jelentősége télen, hogy milyen üzemanyagot tankolunk. Vannak, akiket nem érdekel az autó mechanikája, működése. A legfontosabb, hogy eljusson a gépjármű A-ból B-be. Ezek azok az emberek, akik nem próbálják meg maguk megjavítani a kocsit, ha gond van, vagy szezonváltási kötelezettségek merülnek fel. Inkább elviszik egy szervizbe, ahol gondos, szakavatott kezek pillanatok alatt rendbe teszik. Ez így jól is van. Azonban vajon hányan tudják, milyen jelentősége van annak, ha nem a megfizethető árú, normál benzint tankolják a kocsiba, hanem prémium minőséget? Valószínűleg kevesen. A statisztikai adatok is azt mutatják, hogy vajmi kevesen használják a prémium benzint, mivel a normál üzemanyag ára jelentősen olcsóbb.

Pedig több érv is szól a prémium kategória mellett. Példának okáért, hogy a prémium üzemanyaghoz adott adalékanyagok hozzájárulnak a gazdaságosabb fogyasztáshoz, s emellett még a motor működésére is pozitív hatással vannak. Nem lehet elmenni amellett sem, hogy a prémium benzin meggátolja a különböző anyagok lerakódását, mely így egyértelműen meghosszabbítja az alkatrészek élettartamát, garantáltan kevesebbszer kell szervizbe látogatni. S ha ebből a szemszögből nézzük, már vissza is jött a két benzin közötti árkülönbség, hisz a drágább üzemanyag megkíméli az autótulajdonost az állandó javítgatásoktól, cseréktől, szervizdíjtól. Mivel az autók sem egyformák, az igényeik is eltérnek. Nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy minden kocsiba prémium benzin kell, és ezáltal örök élete lesz. Az azonban biztos, hogy nem árt a jó minőségű üzemanyag, kiváltképp télen. Különböző hasznos tanácsokért, érdekes olvasnivalókért és jó minőségű alkatrészekért keressék bizalommal az alkatreszek.hu weboldalt!