Indukciós áramlásmérő

Indukciós áramlásmérő rendelése online!

A mágneses-induktív áramlásmérés elve a Faraday törvényben meghatározott elektromágneses indukción alapul. A mágneses mező létrehozásával az érzékelő elektromos áramot hoz létre, amely egyenesen arányos a csővezetékben uralkodó áramlási sebességgel.

Indukciós áramlásmérő várja a flowtrade.hu weboldalon, tehát keressen fel minket ha önnek is ilyen műszerre lenne szüksége. Az elektromos feszültséget az indukciós áramlásmérőben egy mérőátalakító veszi fel, dolgozza fel és digitális kimeneti változókká alakítja. A komplett áramlásmérő egy mérőátalakítóból áll a szinkronizált egyenáramhoz. Minden termékcsalád elérhető szinkronizált rendszerekkel és ezek rendkívül robusztusak, így működés közben ellenállnak a zavaró hatásoknak, mivel nincsenek mozgó alkatrészeik. A speciális kialakítás a méréstechnikából adódó nyomásveszteséget is elkerüli. Egyedi megoldásokhoz javasoljuk minőségi áramlásmérőinket. A mérési feladatok elsősorban a folyékony közeg folyamatos áramlásának rögzítését és értékelését foglalják magukban, legfeljebb 10 m/s (32,8 láb/s) áramlási sebességgel és 20 µS/cm minimális vezetőképességgel egyenáram esetén.

Általánosságban elmondható, hogy mágneses-induktív áramlásmérőink vezető folyadékokhoz és szilárd keverékekhez (20 és 3 µS/cm) használhatók, mint például: víz, pép, paszták, iszapok, savak, oldószerek, lúgok, nedv, emulziók, homok vagy vízkeverékek. Az indukciós áramlásmérő működésében lévő fizikai elv az elektromágneses indukció. A mágneses áramlásmérőhöz vezető folyadékra, például ionokat tartalmazó vízre és elektromos szigetelő csőfelületre, például gumival bevont acélcsőre van szükség. Amennyiben többet tudna meg az eszköz összetételéről vagy működéséről, keresse fel a flowtrade.hu weboldalt.