Ezért kulcsfontosságú a megfelelő zsaluanyag megválasztása

Az elmúlt évszázadokban megannyi innováció forradalmasította az építőipart, de talán egyik sem volt olyan hatással a fejlődésre, mint a beton használatának széles körű elterjedése. Az egyes ingatlanok alapjaként szolgáló anyag pedig öntéssel szabadon formázható, ezzel a módszerrel pedig sokkal hatékonyabbá vált a kivitelezés. Ugyanakkor ez a folyamat megköveteli a pontosságot, lévén a kívánt forma csak így érhető el.

Ebben pedig rengeteget segít a megfelelő zsaluanyag kiválasztása, hiszen annak tartósnak és strapabírónak kell lennie. A legkisebb eldeformálódás is súlyos következményekkel jár, emiatt mindig az adott munka során várható terhelés mértéke alapján kell beszerezni a szóban forgó kiegészítőt. Amennyiben erre a lépésre nem fektetünk kellő hangsúlyt, úgy fennáll a kockázata, hogy az elkészült blokk használhatatlan lesz. A fa zsaluanyag már a régi időkben is rendkívül elterjedt volt, hiszen ekkoriban nem igazán akadt alternatívája. Noha ma már léteznek modernebb megoldások, még mindig messze ez a legnépszerűbb, főképp kisebb volumenű kivitelezéseknél.

Fa zsaluanyag esetében arra kell ügyelnünk, hogy olyan típust válasszunk, ami eléggé ellenálló. Tipikusan ilyen a fenyő, így amellett nyugodtan letehetjük a voksunkat. Kiváló választási lehetőséget jelent ugyanakkor a műanyag is. Ez egyfelől jóval egyszerűbben méretre vágható, ráadásul kifejezetten olcsónak tekinthető. Az is emellett a zsaluanyag mellett szól, hogy az újabb modellek egy mozdulattal összeilleszthetők, tisztításuk pedig kifejezetten egyszerű. Egyedül a túlzott terhelés okozhat problémát, ezért kifejezetten nagy volumenű projektekhez inkább az acél zsaluanyag az optimális választás. Ezeknél nem kell tartani az eldeformálódástól, ám azzal számoljunk, hogy vágásuk körülményes, nagy súlyuk pedig megnehezíti a kezelésüket.