Sorközművelő

Egyszerű és gyors sorközművelő rendelés

A sorközművelést leggyakrabban kukorica, napraforgó vagy cukorrépa termesztésénél alkalmazzák, de egyre népszerűbb a repce és a szójanövények gyomlálása is. A gyomirtást a közeljövőben a kalászos kultúrákban is alkalmazzák a gyomok mechanikai irtásának módszereként, amelyeket szélesebb sortávolsággal termesztenek, vagy kétsoros rendszerben, csíkos talajműveléssel.

Sorközművelő elérhető a penda.hu weboldalon a lehető legjobb áron, ezért érdemes ide kattintani, ha ön is egy ilyen hatékony és profi gépet keres. A gyomirtás javítja a növények talajtápanyag-felvételének fizikai tulajdonságait és a növényzet állapotát. A kukorica vegetációjában jelentős hatása van a föld feletti biomassza növelésére. A sorközi lazítás gyomirtó hatású, ami csökkenti a gyomirtó szerek alkalmazásának szükségességét, és együtt jár az ökológiai gazdálkodás irányzataival. A cukorrépa terméséből csak úgy távolíthatjuk el a gyomrépát, ha mechanikusan, gyomirtó géppel irtjuk. A sorközművelésnek talajvédő hatása is van. A sorközben lévő fellazult talajréteg megakadályozza a felszíni vizek gyors elvezetését, csökkenti a víz- és légerózió veszélyét. Gyomirtás közben folyékony vagy szilárd műtrágyákat lehet kijuttatni, ezzel javítva a termés általános állapotát.

A gazdálkodók mindig is arra törekedtek, hogy a talajművelés során a legjobb feltételeket teremtsék meg a minőségi növénytermesztéshez és a kiegyensúlyozott növekedéshez. A gyakorlatban gyakran láthatunk jól megművelt, finom termőtalajszerkezetű talajt, minimális rögökkel, nagyobb talajszemcsék nélkül. Egyes gazdálkodók még mindig úgy gondolják, hogy nem lehet más talajban termést hozni, mint ebben a megművelt és szinte „poros” talajban. Ez azonban nem mindig van így. Bővebb leírásért és sorközművelő rendelésért nézzen be a penda.hu-ra.