Tehénistálló

Egy mobil tehénistálló univerzálisan felhasználható

Napjainkban egyre inkább jellemző, hogy tartós sikereket csak úgy érhetünk el vállalkozásunkkal, ha rugalmasak vagyunk és a felmerülő problémákra, a megváltozott körülményekre villámgyorsan reagálunk. Talán nem is gondolnánk, de nincs ez másképp az állattartás kapcsán sem. Egy hirtelen módosítás a helyi szabályozásokban és könnyedén előfordulhat, hogy a folyamatos növekedés fenntartásához helyszínváltoztatásra van szükség.

Ez azonban az esetek nagy részében nem kivitelezhető könnyedén, noha egy mobil tehénistálló nagyban leegyszerűsítheti a dolgunkat. Ipari méretű telepek vonatkozásában a leggyakrabban fixen telepített épületekkel találkozhatunk, ám ennek a metódusnak megvannak a maga hátránya. Egy tehénistálló, egy beálló, vagy épp egy tároló esetében ugyanis hatalmas előnyt jelenthet azok mobilitása. Egy roncsolás mentesen szétszerelhető és újra felállítható sátor segítségével rendkívül rövid idő alatt képesek lehetünk a helyváltoztatásra. Ráadásul ezeknek a szerkezeteknek a kialakításánál kiemelt figyelmet fordítottak a komfortos telepíthetőségre.

Tudniillik egy ilyen mobil tehénistálló nem igényel külön alapot, azaz nincs szükség betonozásra, hiszen egyszerűen egyből a talajra kerülhetnek. Ennek köszönhetően nem kívánnak semmiféle előkészületet, mindamellett pedig a szállításuk is kényelmesen megoldható. Felhasználási módtól függően elérhetők szigetelt verzióban és azt is mi határozhatjuk meg, hogy a végei zártak, avagy nyitottak legyenek-e. Egy tehénistálló esetében kardinális jelentőséggel bírhat, hogy csak költséges építkezéssel tudjuk-e megoldani az állatok elhelyezését, vagy inkább egy univerzálisan felhasználható mobil szerkezettel tesszük meg mindezt. Utóbbit ugyanis az esetlegesen megváltozott körülmények hatására különösebb erőfeszítések nélkül el tudjuk költöztetni.