Domain regisztráció

Domain regisztráció online néhány kattintással

A domainek úgy működnek, hogy lehetővé teszik az emberek számára a webhelyek elérését úgy, hogy egyszerű szavakra vagy más karakterekre emlékeznek a hosszú számsorok helyett. Az interneten minden webhelyhez tartozik egy IP-cím, amely hosszú számsorból vagy számokból és betűkből álló hosszú láncból áll.

Domain regisztráció online várja az awh.hu weboldalon, tehát itt a helye nálunk ha ön is mindent meg szeretne tudni a domainekről. A dolgunk megkönnyítése érdekében a webböngésző csatlakozik egy domainnévszerverhez, amikor beír egy domain nevet a címsorba. A Google.com a 74.125.136.139 IP-címnek felel meg, majd betölti a megfelelő webhelyet. A domain nevekért az Internet Corporation for Assigned Names and Numbers felelős, amely felhatalmazza a domain regisztrátorokat a domain nevek regisztrálására. Ha saját domaint szeretne szerezni, akkor önnek is egy ilyen regisztrátorhoz kell fordulnia. A legtöbb nagy webtárhely domain regisztrációs szolgáltatásokat is nyújt. Kicsit egyszerűbb mindenhez egy szolgáltatót használni, ha még soha nem épített weboldalt, de nem muszáj.

A domain név regisztrálása meglehetősen egyszerű folyamat, amely magában foglalja egy aldomain kiválasztását és párosítását egy TLD-vel. Ha a kívánt kombináció megtörténik, próbálkozzon egy másik aldomainnel, vagy próbálkozzon különböző TLD-kkel, amíg meg nem találja a megfelelőt. A domain regisztráció folyamatát gyakran domain vásárlásnak nevezik, de fontos különbséget tenni. A domain regisztrációja inkább bérbeadás, mint vásárlás. Amikor regisztrál egy domaint, megszerzi a használat jogát a bérleti időszak időtartamára. A legtöbb esetben a minimális regisztráció egy év. Ha nem újítja meg domainjét, elveszíti a hozzáférését. Az is rendkívül fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az Ön neve vagy vállalkozása valóban szerepel-e a domain regisztrációjában. Amennyiben többet tudna meg erről a témáról látogasson el az awh.hu weboldalra.