Ázsia

Ázsia egyedülálló országai, melyeket érdemes megismerni

Könyvekben, az interneten és a televízióban rengeteg információt, illetve képet találunk az Ázsiai országokról, azonban biztosan állíthatjuk, hogy egyszer az életben megéri ezekbe az országokba elutazni.

Ázsia országai közt számos elragadó szépségű, pezsgő kultúrával rendelkező akad. Ilyen például Kína, mely a Föld legnépesebb országa. Területén kiválóan megférnek egymás mellett a vadregényes, nomád pásztorok által lakott régiók, valamint a modern, fényűző, pezsgő élettel rendelkező nagyvárosok. A több ezer éves múltnak köszönhetően az ország rengeteg látnivalóval rendelkezik, melyek közül a leghíresebbek kétségkívül Peking tiltott városa, a Kínai Nagy Fal és az Agyaghadsereg. Ugyanakkor nem csak ezeket a látványosságokat érdemes megtekinteni, hanem például Kujin különleges hegyvidékét a kúpkarsztok, valamint a rizsföldek között, Szecsuán fővárosát, Csengtut is, ahol a Panda-parkban lehetőség van megtekinteni testközelből a pandákat. Emellett természetesen Kína gasztronómiáját sem szabad kihagyni.

Japánba is érdemes ellátogatni, melyet nemes egyszerűséggel a Felkelő Nap országaként szokás emlegetni. Itt is több évszázada és évezrede álló történelmi látványosságokat tekinthetünk meg. Az elképesztően pezsgő, ugyanakkor rendkívül tiszta nagyvárosokba is megéri ellátogatni. A legnépszerűbb látványosságok közé tartozik a Nachi Falls, a Fudzsi, a Tokiói torony és a Kegon Falls. Akit érdekel a vallás, annak a narai Nagy Buddha szobrot mindenképp meg kell tekintenie. A helyi gasztronómiával Japánban is érdemes megismerkedni. Bármely ázsiai országba vezet az útja, az utasbiztosításról semmiképp sem szabad megfeledkezni. Bővebb információkért látogasson el az axa-assistance.hu weboldalra, ahol az utasbiztosítás kapcsán tájékozódhat!