A munkavédelmi kockázatértékelés jelentősége

A munkavédelmi kockázatértékelésről a többség már nagy valószínűséggel hallott. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb cégvezető úgy tekint a munkavédelmi kockázatértékelésre, mint egy kötelező rosszra, vagyis egy újabb pénzkidobásra.

Munkavédelmi kockázatértékelés kapcsán elhamarkodott kijelentés azt állítani, hogy egyáltalán nem hasznos. Többek közt a végzett tevékenységtől is függ, hogy mennyire van értelme, ugyanakkor a szakértők elmondása alapján a képernyő előtt végzett munkát tekintve is vannak olyan munkavédelmi kockázatok, melyekkel érdemes törődni. A munkavédelmi kockázatértékelés kapcsán jellemző, hogy a szakember elvégzi a kockázatértékelést, majd a szervezet képviselője elégedetten átveszi a dokumentumot és a fiók mélyére süllyeszti, mondván, hogy úgy sem kell három évig hozzányúlni. Ez nem teljesen így van, ugyanis a munkavédelmi törvény ötvennegyedik paragrafusának harmadik pontja kimondja, hogy indokolt esetben szükség lehet a kockázatértékelés újbóli elvégzésére. Optimális esetben is minimum három évente el kell végeztetni a kockázatértékelést.

A Toma Group Kft munkatársai tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy minden egyes gazdálkodó szervezet számára fontos a költségek optimalizálása. Ezt az árajánlat kikalkulálása során is figyelembe veszik. Ne feledje a közismert mondást, miszerint olcsó húsnak híg a leve. Ne a munkavédelmi kockázatértékelésen akarjon spórolni, hanem inkább a bírságot kerülje el. A Toma Group egy kötelezettségektől mentes árajánlatot készít Ön számára, illetve, ha ezt elfogadja, akkor magas szintű szolgáltatásban lesz része. Ha szeretne bővebb információkat megtudni, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a tomagroup.hu weboldalra, ahol többek közt elérhetőséget is talál!